Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022, 14:21
Čas čítania 0:47
Tímea Krauszová

Muž, ktorý sleduje a zverejňuje polohu lietadla Elona Muska, sleduje aj Jeffa Bezosa či rapera Drakea

NEWS DRAKE ELON MUSK JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Na Twitter zverejňuje informácie cez boty.

Študent Jack Sweeney pred pár dňami odmietol 5 000-dolárovú ponuku od Elona Muska. Podnikateľ a šéf Tesly od 19-ročného mladíka chcel, aby prestal zverejňovať polohu jeho lietadla. Sweeney na to využíva bot, ktorý sleduje pohyby jeho súkromného lietadla Gulfstream G650 a zverejňuje informácie na Twitteri. Podľa britského Guardianu takto sleduje aj iných ľudí, medzi nimi je raper Drake a miliardár a šéf Amazonu Jeff Bezos.

Odporúčané
Študent sleduje polohu lietadla Elona Muska a zverejňuje ju na Twitteri. Miliardár mu ponúkol tisícky dolárov, ak s tým prestane Študent sleduje polohu lietadla Elona Muska a zverejňuje ju na Twitteri. Miliardár mu ponúkol tisícky dolárov, ak s tým prestane 29. januára 2022, 19:06

Sleduje miliardárov

Floridský tínedžer Muskovi oponoval a žiadal od neho 50-tisíc, ktoré však miliardár odmietol zaplatiť. Musk pritom na Twitteri napísal, že by chcel, aby niekto účet zrušil. Považuje to za bezpečnostné riziko.

Sweeney okrem toho oznámil, že si vytvára aj ďalšie účty na sledovanie svetových boháčov. Vytvoril si 16 automatizovaných účtov na Twitteri, na ktoré cez bot zverejňuje informácie o lietadlách, ktoré vlastní šéf Microsoftu Bill Gates, CEO Amazonu Jeff Bezos, miliardár a podnikateľ Mark Cuban či raper Drake.

Toto sledovanie chce aj monetizovať. Vytvoril si webovú stránku s názvom Ground Control, kde chce ponúkať verným fanúšikom za poplatok prístup k informáciám, ak mu náhodou vymažú účty na sociálnych sieťach.

Domov
Zdieľať
Diskusia