Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2022, 19:06
Čas čítania 0:47
Ema Stanovská

Študent sleduje polohu lietadla Elona Muska a zverejňuje ju na Twitteri. Miliardár mu ponúkol tisícky dolárov, ak s tým prestane

Študent sleduje polohu lietadla Elona Muska a zverejňuje ju na Twitteri. Miliardár mu ponúkol tisícky dolárov, ak s tým prestane
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
NEWS ELON MUSK
Uložiť Uložené

Muskovi sa nepáči myšlienka, že ho „zastrelí nejaký cvok“.

Elon Musk ponúkol 5-tisíc dolárov 19-ročnému mladíkovi, ak stiahne z Twitteru bot, ktorý sleduje pohyby jeho súkromného lietadla Gulfstream G650. Informuje o tom Independent a Interesting Engineering.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla poslal správu Jackovi Sweeneymu, ktorý stojí za účtom Elon Musk's Jet, v ktorej píše, že jeho účet predstavuje „bezpečnostné riziko“, pretože sa mu „nepáči myšlienka, že ho zastrelí nejaký cvok“. Účet sleduje vyše 155-tisíc followerov.

Sweeney používa verejne dostupné dáta z ADS-B Exchange, vyhodnocuje ich pomocou bota a tweetuje vždy, keď lietadlo pristane alebo odletí. Podobné účty sledujú aj lietadlá Billa Gatesa a Jeffa Bezosa.

Študent s Muskom vyjednáva a vyžiadal si 50-tisíc dolárov. „Pomohlo by mi to zaplatiť vysokú školu a možno aj auto Tesla Model 3,“ odpísal mladík Muskovi. Miliardár mu vraj zatiaľ neodpovedal. Sweeney touto činnosťou neporušuje žiaden zákon a doteraz nedošlo k žiadnym incidentom, ktoré by Muska akýmkoľvek spôsobom ohrozili.

Miliardár vraj dal svoje lietadlo vybaviť programom na blokovanie sledovania, no Sweeneymu sa podarilo prelomiť ho. Majetok Elona Muska momentálne dosahuje hodnotu 222 miliárd dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia