Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2022, 17:42
Čas čítania 0:38
Martin Adam Pavlík

Na miesto havárie vrtuľníka, pri ktorej zahynul Kobe Bryant so svojou dcérou, umiestnili ich sochu v životnej veľkosti

Na miesto havárie vrtuľníka, pri ktorej zahynul Kobe Bryant so svojou dcérou, umiestnili ich sochu v životnej veľkosti
Zdroj: Instagram/@medina_sculpture
ZAUJÍMAVOSTI BASKETBAL KOBE BRYANT TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

Sochu v životnej veľkosti vytvoril Dan Medina a zobrazuje Kobeho Bryanta v drese Lakers objímajúceho svoju dcéru Giannu, ktorá naňho s úsmevom pozerá a v ruke drží basketbalovú loptu.

Určite sa pamätáš na tragédiu, ktorá sa stala 26. januára 2020 v Calabasase v Kalifornii, keď prišlo o život deväť obetí. Boli medzi nimi Kobe Bryant, jeho len 13-ročná dcéra Gianna či bejzbalový tréner John Altobelli.

Ako píše Hypebeast, dva roky po tejto hrozivej nehode na mieste havárie vrtuľníka umiestnili sochu slávneho basketbalistu a jeho dcéry.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MEDINA (@medina_sculpture)


Sochu v životnej veľkosti vytvoril umelec Dan Medina a zobrazuje Kobeho Bryanta v drese Lakers, objímajúceho svoju dcéru Giannu, ktorá naňho s úsmevom pozerá a v ruke drží basketbalovú loptu.

Na soche je napísané: „Hrdinovia prichádzajú a odchádzajú, ale legendy sú tu navždy.“ Na ploche nižšie, ktorá tvorí podstavec, sú vypísané mená všetkých obetí (Kobe Bryant, Gianna Bryant, John Altobelli, Keri Altobelli, Alyssa Altobelli, Christina Mauser, Sarah Chester, Payton Chester, Ara Zobayan).

Podľa Medinu bude socha na mieste havárie len dočasne. Sochár však dúfa, že jeho dielo bude mať trvalé miesto v centre L. A. 

kobe bryant
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia