Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2022, 20:47
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

Syn Donalda Trumpa vysmial Petra Dinklagea. Vtipy o trpaslíkoch v Game of Thrones mu vraj nevadili, lebo ho za seriál platili

ZAUJÍMAVOSTI PETER DINKLAGE
Uložiť Uložené

Komentár prezidentovho syna bol reakciou na hercovu kritiku Snehulienky.

Peter Dinklage nedávno kritizoval Disney za prípravu novej Snehulienky. Herec nízkeho vzrastu s ochorením zvaným achondroplázia nazval rozprávku s trpaslíkmi „zas**ným zaostalým príbehom“. Prekáža mu, že Disney sa na jednej strane snaží byť progresívnou firmou, ale na druhej naďalej stereotypne zobrazuje ľudí s postihnutím.

Donald Trump jr., najstarší syn bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, však hercovu kritiku absolútne nechápe, uvádza The Independent. Poukázal na to, že Dinklage si zahral v seriáli Game of Thrones, ktorý v knižnej aj seriálovej podobe obsahoval množstvo nevhodných vtipov zameraných na ľudí s dwarfizmom.

„Začína to byť také smiešne. Zároveň sa zdá, že s vtipmi o trpaslíkoch v Game of Thrones nemal problém. Predpokladám, že je to v poriadku, pokiaľ dostaneš zaplatené?“ napísal najstarší syn Donalda Trumpa na Twitteri.

Postava Petra Dinklagea v priebehu sérií ukázala, ako sa s týmto posmechom vyrovnala. V spoločnosti ostatných hrdinov Tyrion Lannister postupom času zaujal významné postavenie a voči výsmechu sa dokázal obrniť. Disney medzičasom oznámilo, že prípravu novej Snehulienky „konzultujú s komunitou ľudí s dwarfizmom“.

Domov
Zdieľať
Diskusia