Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. januára 2022, 17:33
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Vynovený Jeep Renegade prichádza ako hybrid. Má motor od Fiatu a pohon len na predné kolesá

Vynovený Jeep Renegade prichádza ako hybrid. Má motor od Fiatu a pohon len na predné kolesá
Zdroj: Jeep
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Kolaborácia značiek Jeep a Fiat sa ešte prehlbuje.

Americký Jeep v uplynulých dňoch predstavil ďalší, v poradil už druhý facelift svojho najmenšieho modelu. Renegade, ktorý je prvým modelom značky v spolupráci s automobilkou Fiat, dostal ďalšie kozmetické vylepšenia, a to ako v exteriéri, tak v interiéri. Malý crossover má upravené nárazníky, užšiu prednú masku s vynovenou grafikou LED technológie či úplne nový volant.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Takmer súbežne s odhalením modernizovaného modelu Renegade Jeep informuje o úplne novej verzii e-Hybrid, ktorou reaguje na aktuálny trend čoraz masívnejšej elektrifikácie. Nie je teda prekvapením, že je určený najmä pre európsky trh. Hoci Jeep novú motorizáciu zatiaľ ukazuje na fotografiách v predfaceliftovej podobe, dá sa predpokladať, že na trh nové hybridné ústrojenstvo vstúpi rovno vo vynovenej verzii. V čom však tkvie pointa vyhotovenia e-Hybrid? 

Jeep, Renegade,
Zdroj: Jeep

Nová motorizácia nezastupuje plug-in hybrid, ale klasický hybrid (full-hybrid). Ten síce zvládne aj čisto elektrickú jazdu, ale z dôvodu nízkeho výkonu sa tak bude diať len za veľmi špecifických podmienok, najmä pri manévrovaní v nízkych rýchlostiach (parkovanie a pod.). Motorom hybridnej technológie je úplne nový turbodúchadlom preplňovaný 1,5-litrový benzínový štvorvalec druhu Global Small Engine. 

Preplňovaný štvorvalec skombinovaný s 48 V sieťou a malým elektromotorom dosahuje podpriemerný systémový výkon 97 kW/132 koní a 240 Nm, z toho 15 kW/20 koní a 55 Nm dodáva práve elektromotor. O sprevodovanie sa stará 7-stupňová automatická prevodovka, poháňané sú výhradne predné kolesá, čo je pri modeloch Jeep zriedkavé. Dôvodom je, že motor vyrába Fiat, ktorý ho chce použiť v modeloch 500X či koncernovom Tonale (Alfa Romeo). 

Jeep, Renegade,Jeep, Renegade,Jeep, Renegade,Jeep, Renegade,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia