Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 7:41
Čas čítania 0:45
Ivan Koribanič

Američan sa vydával za mŕtveho, aby sa vyhol trestu. Chytili ho v Škótsku, keď dostal covid

Američan sa vydával za mŕtveho, aby sa vyhol trestu. Chytili ho v Škótsku, keď dostal covid
Zdroj: TASR/AP
ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS USA
Uložiť Uložené

Smrť predstieral preto, aby sa vyhol väzeniu za znásilnenie 21-ročnej ženy.

Američana Nicholasa Rossiho po hospitalizácii s ochorením covid-19 zatkli. Stalo sa tak v Škótsku dva roky po tom, čo predstieral svoju smrť. Chcel sa vyhnúť obvineniu zo sexuálneho napadnutia. Toho sa údajne dopustil ešte v roku 2008 v americkom Utahu, píše Complex.

Rossi použil počas rokov najmenej osem rôznych mien. V nemocnici ho registrovali s menom Arthur Knight. Tam strávil mesiac na jednotke intenzívnej starostlivosti s komplikáciami, ktoré mu spôsobilo ochorenie covid-19.

Podľa právneho zástupcu štátu Utah Davida Leavitta mohol Rossi aj naďalej unikať spravodlivosti, nebyť hospitalizácie. Zostať v anonymite je však podľa neho v súčasnosti komplikované. „Ľudia možno nevedia, kde sa daný človek nachádza, ale vďaka sociálnym sieťam stačí, aby ho raz niekto spoznal na fotke,“ vraví. 

Nicholasa Rossiho obvinili v roku 2008 zo znásilnenia 21-ročnej ženy. Polícia predpokladá, že žena Rossiho spoznala pod iným menom. Pravosť obvinenia potvrdili až o 10 rokov neskôr na základe rozboru vzorky DNA.

Od roku 2018 úrady Rossiho spájajú aj so sexuálnym útokom, s obťažovaním a prípadmi možného únosu v štáte Massachusetts. Prokurátori v Utahu boli presvedčení, že Rossi utiekol z krajiny, aby sa vyhol trestnému stíhaniu, a predstieral smrť zverejnením nekrológu na stránke everloved.com.

Domov
Zdieľať
Diskusia