Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022 o 13:30
Čas čítania 3:11
Jakub Paulík

RECENZIA: Dexter – New Blood

FILMY A SERIÁLY DEXTER
Uložiť Uložené

Má zostarnutý Dexter stále čo ponúknuť?

Článok obsahuje spoilery.

Ak by z 8. série Dextera neboli toľkí diváci sklamaní, tvorcom by zrejme ani nenapadlo natočiť pokračovanie pod názvom New Blood. Chceli tak spláchnuť pachuť po finále, ktoré rozdelilo davy. Otázkou zostáva, či si to po nedávno odvysielanej záverečnej časti u niektorých fanúšikov nepokazili ešte viac.

Dexter.
Dexter. Zdroj: Showtime

Dexter Morgan alias Jim Lidsay si našiel v americkom mestečku Iron Lake nový domov. Mrazivá atmosféra zasneženého Iron Lake a úzkej komunity obyvateľov je citeľná od prvej časti. Hlavný hrdina sa v odľahlej oblasti cíti dobre a čiastočne sa mu podarilo zabudnúť na svoju minulosť. Tú mu však azda v každej jednej časti pripomínala zosnulá sestra Debra, ktorá svojím neustále spurným prejavom mnohých divákov otravovala – vrátane nás.

Odporúčané
Butcher Baker: unášal ženy a lovil ich ako zver. Jeho manželka a deti o ničom netušili Butcher Baker: unášal ženy a lovil ich ako zver. Jeho manželka a deti o ničom netušili 12. januára 2022 o 14:30

Zahrať na strunu nostalgie využitím hrdinov zo starých sérií sa dá naozaj aj lepšie. Dobrým príkladom je epizóda, kde sa prvýkrát objaví sympatický Angel Batista. Jeho prejav a spomienka na bývalých kolegov zahriali pri srdci každého skalného nadšenca seriálu. Bohužiaľ, scenáristi prácu s nostalgiou vôbec nedotiahli do konca.

Angel Batista.
Angel Batista. Zdroj: Showtime

Namiesto toho, aby šerifka porozprávala Batistovi o svojom podozrení a mohli sa spoločne pozrieť na prípad Bay Harbor Butcher, neurobila jednoducho nič. Nechceme nijak kritizovať jej prístup k vyšetrovaniu, avšak týmto spôsobom sme prišli o stretnutie hlavného hrdinu s Batistom. Starému priateľovi Dextera by určite zlomilo srdce, keby pochopil, čo je zač, a divákom by po tvárach tiekli vodopády sĺz. Škoda.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia