Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2021, 13:58
Čas čítania 1:08
Ivan Koribanič

Petra Vlhová vyhrala slalom v Lienzi. Za dva dni ide o druhý skvelý úspech

Petra Vlhová vyhrala slalom v Lienzi. Za dva dni ide o druhý skvelý úspech
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Petra Vlhová bola po 1. kole slalomu v rakúskom Lienzi na 1. mieste. Len o 8 stotín bola za ňou Švajčiarka Michelle Gisinová.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala slalom v rakúskom Lienzi. Ovládla tak disciplínu, v ktorej je najsilnejšia. Pre Slovenku sa poradie nemenilo. 1. miesto jej patrilo už po 1. kole. Druhá bola s rozdielom 8 stotín Švajčiarka Michelle Gisinová. Priebežné 3. miesto patrilo Rakúšanke Katharine Liensbergerovej. Tá strácala na Vlhovú 27 stotín. V celkovom poradí nastala iba jediná zmena, Gisinová si vymenila miesto s Liensbergerovou.

K úspechu Petry Vlhovej prispela podľa jej slov aj rodina. Tá ju prišla podporiť priamo na svah. „Keď tu mám svoju rodinu, tak sa cítim ako doma, cítim sa dobre,“ povedala Vlhová po 1. kole pre RTVS. 

Petra Vlhová dosiahla v priebehu dvoch dní dva úspechy. Včera si pretekárky zmerali sily v obrovskom slalome. Petra Vlhová obsadila 2. miesto, keď ju predbehla iba Francúzka Tessa Worleyová. Tretia skončila Sara Hectorová.

V obrovskom slalome ani v slalome neštartovala Američanka Mikaela Shiffrinová. Tá má pozitívny test na koronavírus. Rovnako je na tom aj Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Tá síce už absolvovala povinnú karanténu a preteky teoreticky stihnúť mohla, opätovný test jej však vyšiel znovu pozitívne.

Vlhová suverénne ovládla doterajšiu slalomovú časť sezóny. Zo 400 možných bodov, ktoré sa v tejto technickej disciplíne dali získať, siahla až na 380 z nich. 1. miesto za slalom v Lienzi pre Petru Vlhovú zároveň znamenalo jubilejné 50. pódiové umiestnenie v kariére.

Slovenská lyžiarka vstúpi do nového roka so 115-bodovou stratou na Mikaelu Shiffrinovú. Tá je v celkovom hodnotení svetového rebríčka na priebežnom 1. mieste. Vlhová figuruje na 3. mieste, pričom na druhú Sofiu Goggiovú stráca 47 bodov.

V roku 2021 boli preteky v Lienzi posledné. Najbližšie podujatie je naplánované na 4. januára (utorok). V chorvátskom Záhrebe bude Petra Vlhová pretekať opäť v slalome.1. kolo odštartuje o 13.00 h, 2. kolo sa začne o 16.00 h.

Domov
Zdieľať
Diskusia