Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2021, 12:30
Čas čítania 5:00
Dominik Vetrák

10 najlepších filmov a seriálov od Netflixu v roku 2021

10 najlepších filmov a seriálov od Netflixu v roku 2021
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE FILMY NAJLEPŠIE FILMY, SERIÁLY A HRY ROKA 2021 NAJLEPŠIE SERIÁLY NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Od seriálov cez animáky až po depresívne veci alebo sexuálne hry. Katalóg Netflixu sa tento rok rozrástol o skvelé počiny.

Rozhodli sme sa vybrať top 10, o ktorom sme zatiaľ nehovorili. Niektoré filmy a seriály sme už spomínali v rebríčkoch 10 najlepších seriálov a filmov roka 2021, preto sa nám zdalo zbytočné len kopírovať text z týchto článkov.

Radšej ti odporučíme ďalšie kvalitné počiny, preto v tomto zozname (nejde teda o rebríček s poradím) nehľadaj tituly ako Arcane, Sex Education, Castlevania či 2. sériu Zaklínača. 

Odporúčané
10 najlepších hier roka 2021 10 najlepších hier roka 2021 27. decembra 2021, 14:30

1. Maid

Matka samoživiteľka zápasí s chudobou, vidinou straty strechy nad hlavou a byrokraciou. Aby sa uživila, začne pracovať ako upratovačka. Margaret Quailley predvádza v seriáli Maid jeden z najlepších výkonov svojej kariéry, keď sa musí predierať nechutne špinavými záchodmi, drhnúť zatuchliny a snažiť sa pri tom vychovať svoje dieťa.

Emotívna, drsná a skvelo zahraná dráma, ktorá sa ti vryje pod kožu. Nie je to nič pre slabé žalúdky. Ak však pre zmenu túžiš po autentickom a smutnom ľudskom príbehu, Maid ti učaruje.

Maid
Zdroj: Netflix

2. Tick, Tick... Boom

Andrew Garfield opäť dokázal, aký je výnimočný herec. Lin Manuel Miranda (Hamilton) natočil svoj prvý film z pozície režiséra a veľmi sa vydaril. Má síce pomalší rozbeh a niektoré skladby ťa až tak nechytia, no celkový príbeh je silný a emotívny, takže ku koncu už budeš do filmu absolútne zažraný.

Bez Garfielda by však šlo o priemerný muzikál, keďže je to práve on, kto nesie film na pleciach v slabších, ale aj silnejších scénach. Pochváliť musíme aj Alexandru Shipp a Vanessu Hudgens. Druhá menovaná je navyše súčasťou jednej z najlepších filmových scén tohto roka. 

3. Witcher: Nightmare of the Wolf

Zaklínačovi sa anime žáner dosť hodí. Prvý celovečerný animák z tohto sveta sa zameral na Vesemira, Geraltovho mentora a posledného zaklínača na Kaer Morhene. Spoznávame Vesemira ako dieťa, jeho celoživotnú lásku, mentora Declana a to, čo sa udialo pred Geraltom. 

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Animák je v prvom rade brutálny. Oveľa viac ako seriál s Henrym Cavillom, takže zaklínači a príšery sa neboja trhať končatiny a podobne. Snímku zdobí aj pekná animácia spoločne s hlasmi hercov, ktorí sa nesmierne hodia do svojich rol. Pre fanúšikov tohto sveta ide o povinnosť.

Zaklínač
Zdroj: Netflix

4. Beastars

Pri anime ešte hodnú chvíľu ostaneme. Beastars je originálny príbeh z Japonska, v ktorom existujú zvieratá s vlastnosťami ľudí. Avšak nie je to žiaden BoJack Horseman. Tieto zvieratá sa riadia svojimi skutočnými pudmi. Bylinožravce to teda majú vo svete oveľa náročnejšie ako mäsožravce, ktoré na ne poľujú a často ich aj zabíjajú kvôli chuti mäsa.

Hlavnou postavou je vlk Legoshi, ktorý sa jedného večera neudrží a napadne zajačicu Haru. Namiesto toho, aby ju zabil, sa do nej zamiluje. Anime zobrazuje sex, zabíjanie a drsné bitky, to všetko na pozadí stredoškolského života. 

Beastars
Zdroj: Netflix

5. The Big Mouth

Ani 5. séria obľúbeného animovaného seriálu nespomaľuje s nevhodným humorom a originálnymi nápadmi, ako zobraziť emócie, túžby a sexuálne chúťky tínedžerov. Big Mouth je vtipný, no dokáže ťa prinútiť zamyslieť sa nad tým, ako tínedžeri vnímajú súčasný svet a čoraz prístupnejší sexuálny život v útlom veku.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v marci 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v marci 2024 1. marca 2024, 12:30

Nasmeješ sa v každej epizóde. V 5. sérii sa predstavia nové emocionálne príšery, ako napríklad nenávisť, ktorá v príbehu a vo vzťahoch postáv urobí poriadny bordel. 

6. The Mitchells vs. The Machines

Producenti snímky Spider-Man: Into the Spider-Verse spolupracovali s nadanými režisérmi Michaelom Riandom a Jeffom Rowom. Výsledkom bol originálny a skvelo vyzerajúci animák o robotickej apokalypse, pred ktorou mala celý svet zachrániť nie veľmi idylická rodinka Mitchellovcov. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108089 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia