Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021, 13:20
Čas čítania 0:52
Eduard Starkbauer

Keď spala, zdvihol jej viečka a dostal sa do mobilu. Bývalej frajerke takto ukradol vyše 20-tisíc eur z účtu

NEWS BEZPEČNOSŤ NA INTERNETE SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Prípad sa odohral v Číne. Muž sa dokázal pred políciou ukrývať štyri mesiace.

Napriek tomu, že výrobcovia smartfónov sa neustále snažia zvyšovať bezpečnosť zariadení, tie nie sú ani zďaleka bezchybné. Kuriózna správa o krádeži pomocou zdvihnutia viečok spiacej ženy si v priebehu víkendu získala pozornosť nielen čínskeho internetu.

Podľa zistení Vice News bol muž menom Huang za tento zločin odsúdený na tri a pol roka väzenia a okrem toho dostal pokutu v prepočte 17 750 eur. Pozoruhodným faktom je, že išlo o bývalého partnera poškodenej Dong.

Stretnutie s ňou si dohodol s cieľom vyrovnania dlhu z minulosti. Po tom, ako Dong zaspala, telefón sa mu najskôr podarilo odomknúť pomocou odtlačku jej prsta. Vstup do aplikácie Alipay však vyžadoval iný bezpečnostný prvok, tzv. face recognition. Huangovi sa ho podarilo obísť, keď svojej spiacej ex nadvihol viečka.

žena, telefonovanie, mladá žena, mileniál
Zdroj: Unsplash/yang miao

Nič mu už nebránilo v tom, aby si na svoj účet poslal nielen peniaze z jej karty, ale aj úspory v prepočte vyše 21 000 eur. Zločin sa odohral ešte v decembri roku 2020.

Odporúčané
Odolný voči poškriabaniu, nárazu aj pádu. Tento obal na mobil vyrobený zo špeciálneho materiálu sľubuje účinnú ochranu Odolný voči poškriabaniu, nárazu aj pádu. Tento obal na mobil vyrobený zo špeciálneho materiálu sľubuje účinnú ochranu 13. marca 2024, 13:00

Z peňazí splatil Huang svoj gamblerský dlh a ušiel do iného mesta, kde sa mu darilo ukrývať pred spravodlivosťou. Polícia, ktorú Dong zavolala hneď ďalšie ráno, muža vypátrala až po niekoľkých mesiacoch, v apríli 2021.

Vice News informuje, že platforma Alipay sa po vlne znepokojenia nad prípadom rozhodla v podobných prípadoch poškodených zákazníkov odškodňovať. Všetkým použivateľom zároveň odporúča aktivovať si viacstupňové overovanie, vrátane hesla.

Domov
Zdieľať
Diskusia