Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. decembra 2021, 15:30
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Pýcha značky Genesis plne odhalená. G90 s luxusným interiérom napokon získa výhradne šesťvalec

Pýcha značky Genesis plne odhalená. G90 s luxusným interiérom napokon získa výhradne šesťvalec
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY GENESIS
Uložiť Uložené

K dispozícii budú až dve dĺžky karosérie.

Trvalo to len niekoľko dní a po vypustení prvých oficiálnych fotografií exteriéru predstavuje automobilka Genesis svoju úplne novú vlajkovú loď kompletne.

Majestátne G90 s tradičnými estetickými prvkami (rozdelené svetlá Two-Line a smerom dole sa zužujúca maska Crest Grille) nám tak už ponúka aj pohľad do interiéru a pod kapotu. Luxusná odnož značky Hyundai totiž práve odhalila 2. generáciu svojej pýchy, ktorá je od základu nová a nejde tak len o prezlečený Hyundai Equus, ako tomu bolo doposiaľ. 

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Na výber budú hneď dve dĺžky karosérie, ktoré súvisia s predĺženým rázvorom verzie LWB (3 180 vs 3 370 mm) – zatiaľ čo štandardný variant disponuje celkovou dĺžkou 5 275 milimetrov, ten predĺžený meria až 5 465 milimetrov. Samozrejme, z predĺženia profituje predovšetkým zadná dvojica pasažierov. Z vizuálnej stránky sa jednotlivé karosárske dĺžky od seba neodlišujú, rozdiel však nastáva v technickej špecifikácii. 

Genesis, G90,
Zdroj: Genesis

Spoločným menovateľom je síce identický benzínový šesťvalec 3,5 T-GDi s výkonom 280 kW/380 koní a krútiacim momentom 530 Nm, predĺžená verzia však dostala elektrický kompresor navyše. Ten dopĺňa konvenčné turbodúchadlo a slúži na zlepšenie reakcie v nízkych otáčkach.

G90 LWB zároveň štandardne disponuje pohonom oboch náprav a natáčaním zadných kolies. O sprevodovanie sa stará 8-stupňová automatická prevodovka a vecou štandardnej výbavy je aj adaptívne vzduchové odpruženie. S niekdajším osemvalcom sa už napokon nepočíta. 

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Pri pohľade do interiéru vidíme až 3 obrazovky vpredu (12,3” budíky, 12,3” infotainment a napokon menší displej klimatizácie) a 3 vzadu (8” v stredovej opierke a dve 10,2” v hlavových opierkach predných sedadiel).

Vo výbave nemôže chýbať množstvo prémiových položiek – kvalitná audiosústava Bang & Olufsen s plejádou až 23 reproduktorov, 3 druhy vôní, masážne funkcie, head-up displej, digitálny kľúč či automatické otváranie a zatváranie dverí v rámci komfortnej funkcie. 


Aj napriek tomu, že Genesis začal veľkú expanziu na európske trhy, nová vlajková loď luxusnej automobilky sa na ne napokon v tomto období nechystá.

Genesis, G90,Genesis, G90,Genesis, G90,Genesis, G90,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia