Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2021, 15:30
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Nový, majestátny Genesis G90 s okázalým dizajnom má na muške ultraluxusný Maybach

Nový, majestátny Genesis G90 s okázalým dizajnom má na muške ultraluxusný Maybach
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY GENESIS
Uložiť Uložené

Čerešničkou na torte luxusnej značky Genesis je práve odhalená limuzína G90.

Luxusná odnož značky Hyundai je v Európe pomerne neznáma, už teraz však môžeš natrafiť na prvé exempláre modelov Genesis aj u nás. Automobilka chce expandovať na nové trhy a v Európe plánuje predávať modely G70, G80, GV60, GV70 či GV80. Ich poznávacím znakom sú špecificky tvarované rozdelené svetlá (Two-Line) a rozmerná, smerom dole sa zužujúca maska (Crest Grille).

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

Najnovším autom z ich produkcie je vlajková loď, ktorá chce konkurovať predovšetkým modelom Audi A8, BMW radu 7 a Mercedes-Benz triedy S. Kórejský výrobca totiž práve odhalil exteriérový dizajn novej generácie vrcholného modelu G90. Nástupca niekdajšieho EQ900 má majestátnejší dizajn, ktorý nadväzuje na poznávacie znaky vozidiel Genesis. Tentoraz však má rozdelené čelné svetlá, ktoré opticky pokračujú až za predné kolesá.

Genesis, G90,
Zdroj: Genesis

G90 má čisté línie a špecificky tvarovaný bočný profil. Tomu zodpovedajú zapustené kľučky dverí a ostrý lom na konci zadných dverí. Automobilka to označuje pojmom Athletic Elegance. Rovnaký dizajn majú aj 20" disky, ktoré prídu v dvoch vyhotoveniach podľa exteriérového balíka.

Odporúčané
Genesis to so vstupom do Európy myslí vážne. G70 Shooting Brake je ušitý na mieru európskemu zákazníkovi Genesis to so vstupom do Európy myslí vážne. G70 Shooting Brake je ušitý na mieru európskemu zákazníkovi 17. mája 2021, 11:36

Genesis totiž dá na výber: buď vyhotoviť G90 s dynamickejšími detailami, alebo do elegantnejšej podoby s plnými diskami a väčším množstvom chrómových doplnkov. Luxusná limuzína bude prvým vozidlom značky, ktoré vzadu nemá dva úzke pásy svetlometov. Na výber budú dve dĺžky karosérie: okrem klasickej verzie bude v ponuke aj variant dlhší o 190 milimetrov.

Ďalšie detaily by mali odhaliť začiatkom budúceho roka. Genesis G90 sa však na európskom trhu neobjaví. Domáci zákazníci sa teda budú musieť uskromniť maximálne s menším G70.

Genesis, G90,Genesis, G90,Genesis, G90,Genesis, G90,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia