Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2021, 15:10
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová TASR

V Nemecku schválili povinné očkovanie zdravotníkov

V Nemecku schválili povinné očkovanie zdravotníkov
Zdroj: TASR/Vladimír Šimíček
NEWS NEMECKO OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Zaočkovať sa musia dať najneskôr do 15. marca.

V Nemecku v piatok schválili povinné očkovanie proti koronavírusu pre zdravotnícky personál. Za návrh hlasovalo 571 poslancov, 80 bolo proti a 38 sa zdržalo. Informovala o tom agentúra DPA.

Majú na to tri mesiace

Zamestnanci nemocníc, ošetrovateľských domovov či iných medicínskych zariadení vrátane ambulancií lekárov budú musieť do 15. marca predložiť potvrdenie o vakcinácii proti covidu alebo o prekonaní tohto ochorenia. Výnimky budú platiť len pre tých, čo sa nemôžu dať zaočkovať zo zdravotných dôvodov. Spolkový snem tak schválil prvý legislatívny zámer novej vlády pod vedením kancelára Olafa Scholza, ktorá nastúpila v stredu. 

Okrem lekárov budú môcť v budúcnosti v Nemecku očkovacie dávky proti koronavírusu podávať aj zubári, veterinári a lekárnici – avšak iba na dočasné obdobie a s náležitým vyškolením. Ide o súčasť úsilia zaočkovať treťou dávkou vakcíny do Vianoc 30 miliónov ľudí v krajine.

Do dnešného dňa je podľa nemeckých úradov v krajine už 57,7 milióna plne zaočkovaných ľudí, vo štvrtok ich pribudlo viac ako milión. To znamená, že 69,4 % celkovej populácie už má očkovanie proti koronavírusu za sebou. Viac ako pätina z nich dostala už aj tretiu dávku.

Domov
Zdieľať
Diskusia