Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2021, 9:37
Čas čítania 0:45
Kamila Šebestová

Takto sa na Slovensku kšeftuje s covid pasmi. Primár Kulkovský upozorňuje na podvodníkov

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE PODVOD
Uložiť Uložené

Na každom odbernom mieste sa pozitívni predstavia ako iná osoba. Darí sa im tak obchádzať systém.

Vo viacerých regiónoch údajne dochádza k podvodu s PCR testami. Na sociálnej sieti Facebook o tom informoval primár Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica Milan Kulkovský. Čitatelia jeho blogu ho upozornili na to, že pozitívne testovaní predávajú covid pasy pod falošnými menami. 

„V prípade pozitivity PCR testu osloví dotyčná osoba ľudí vo svojom okolí a ponúkne im pomoc s ‚obdržaním‘ covid pasu,“ vysvetľuje doktor Kulkovský. Následne si vypýta finančnú odmenu a vyzbiera občianske preukazy záujemcov o covid pasy. Potom ide pozitívna osoba na viaceré odberné miesta. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Milan Kapusta

„Na každom sa predstaví ako iná osoba, pravdaže, rovnakého pohlavia, a podstúpi test s pozitívnym výsledkom,“ dodáva Milan Kulkovský.

Identifikácia testovaného je sťažená nosením respirátorov – navyše testovanie zvyčajne prebieha rýchlo –, podľa doktora však nie je ani intenzívna, a preto nie je problém systém obísť, aj keď má človek so sebou falošný občiansky preukaz.

Odporúčané
KVÍZ: Rozoznáš fejkové oblečenie od originálu? Napodobeniny sú čoraz prepracovanejšie, na toto si dávaj pozor KVÍZ: Rozoznáš fejkové oblečenie od originálu? Napodobeniny sú čoraz prepracovanejšie, na toto si dávaj pozor 16. júla 2023, 11:00

„Prosím teda pracovníkov odberných miest o zodpovednú kontrolu identifikačných údajov testovaných vrátane vizuálnej identifikácie testovaného,“ vyzýva lekár pracovníkov odberných miest. 

Na podvodníkov teda treba dávať pozor vo viacerých regiónoch. Doktor Kulkovský vo svojom statuse spomína Kysuce. 

Za falošné covid pasy hrozí odňatie slobody až na dva roky. Ak teda podvodníkov dolapia, neminie ich trest.

Domov
Zdieľať
Diskusia