Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2021, 19:30
Čas čítania 3:48
Viktor Kniš

PREHĽAD: Kto môže ísť do posilňovne alebo na vianočné nákupy a čo majú nezaočkovaní zakázané

NEWS LOCKDOWN OPATRENIA
Uložiť Uložené

Nová vyhláška úradu verejného zdravotníctva zvýhodňuje zaočkovaných proti koronavírusu. Stále nie je vylúčené, že sa budú pravidlá ešte sprísňovať.

Úrad verejného zdravotníctva vydáva vyhlášky týkajúce sa prevádzok a hromadných podujatí. Vo zvyšku pravidiel týkajúcich sa napríklad cestovania má zatiaľ vláda chaos. Nie je jasné, či a ako budú môcť Slováci počas Vianoc cestovať cez okresy, podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského je Štedrý deň ešte ďaleko.

Práve Lengvarského vyjadrenie po stredajšom rokovaní vlády o možnom zákaze cestovania za rodinou vyvolalo znepokojenie, ktoré sa snažil tlmiť úrad vlády slovami o tom, že „situáciu prehodnotia“.

Dnes zverejnená vyhláška ÚVZ je záväzná od 10. decembra a upravuje režim v obchodoch, prevádzkach, službách, vo fitnescentrách, wellness či v hoteloch. Do Vianoc sa meniť nebude, ak sa situácia výrazne nezhorší. Zvyšok dôležitých informácií sa Slováci dozvedia pravdepodobne až budúci týždeň.

„Ak sa situácia zhorší, opatrenia sa môžu sprísniť, naopak, ak sa situácia v nemocniciach zlepší, je v záujme členov vlády, aby sa opatrenia nesprísňovali,“ napísali z úradu vlády. Nie je vylúčené, že ministri a premiér budú rokovať aj mimoriadne. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Pre koho sú povolené hromadné podujatia.
  • Čo môžu robiť nezaočkovaní.
  • Aké výhody budú mať očkovaní a tí, ktorí koronavírus prekonali.
  • Za akých podmienok môžu ľudia chodiť do posilňovní a do kostolov.

Hromadné podujatia budú zakázané, výnimku majú bohoslužby

Domov
Zdieľať
Diskusia