Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. decembra 2021, 7:30
Čas čítania 1:24
Martin Mičuda

Opel odhalil novú Astru v praktickom balení. Sports Tourer má až 608-litrový kufor a ergonomické sedačky

Opel odhalil novú Astru v praktickom balení. Sports Tourer má až 608-litrový kufor a ergonomické sedačky
Zdroj: Opel
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Druhý karosársky variant dopĺňa klasický hatchback.

Rok 2021 je pre nemeckú automobilku Opel veľmi významný, pretože na svet privádza 6. generáciu slávneho modelu Astra. Zatiaľ čo v júli nám značka predstavila klasický hatchback, v závere roka si pre nás pripravila praktickejší karosársky variant s tradičným dodatkom Sports Tourer.

Rovnako ako súrodenecký Peugeot 308, aj v tomto prípade dochádza k veľkostným zmenám aj v oblasti rázvoru – kombi s celkovou dĺžkou 4 642 milimetrov má až 2 732-milimetrový rázvor, čo je o takmer 6 cm viac než klasický hatchback.

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

Po vizuálnej stránke nejde o žiadne veľké prekvapenie, uznať však treba, že nová Astra aj v rodinnejšom balení vyzerá skvelo. Predovšetkým v dvojfarebnom vyhotovení opäť pekne vyznie zadný výrazný stĺpik, ani v tomto prípade pritom nechýbajú úzke koncové svetlomety.

Za vekom batožinového priestoru s nízkou hranou sa nachádza kufor s inteligentným dvojitým dnom a priestorom až 608 litrov. Po sklopení zadných sedadiel vznikne až 1 634 litrov. Nápis Astra je uprostred pod značkou, zatiaľ čo v strešnom spojleri je integrované brzdové svetlo vo vertikálnej polohe.

Opel, Astra, Astra Sports Tourer
Zdroj: Opel

Samozrejme, poznávacou estetickou črtou je charakteristická čierna plochá maska Opel Vizor. V rámci príplatkovej výbavy je v rohoch osadená Matrix-LED reflektormi, teda technológiou Intelli-Lux, ktorú tvorí 84 svetelných prvkov na každej strane. V kokpite prevládajú uhladené tvary. Na štíte palubnej dosky Pure Panel sú dve 10" obrazovky. S týmto riešením sa z kokpitu vytráca množstvo fyzických ovládacích prvkov, ktoré nahrádza práve stredný dotykový displej. 

Okrem toho, že zadné sedadlá sú delené v pomere 40 : 20 : 40, Opel upriamuje veľkú pozornosť na tie predné. Vyvíjal si ich totižto sám, ponúkajú nielen vyhrievanie, ale aj ventiláciu a masáž a zároveň sa vďaka svojej ergonómii pýšia certifikátom AGR. O pohodlie predných cestujúcich je tak veľkolepo postarané. Po motorickej stránke sa nič v porovnaní s hatchbackom nemení a o pohon výhradne predných kolies sa stará identická paleta agregátov:

  • 1.2 benzín – 81 kW/110 koní a 205 Nm, 6-st. manuál
  • 1.2 benzín – 96 kW/130 koní a 230 Nm, 6-st. manuál/8-st. automat
  • 1.5 diesel – 96 kW/130 koní a 300 Nm, 6-st. manuál/8-st. automat
  • 1.6 hybrid – 132 kW/180 koní a 360 Nm, 8-st. automat
  • 1.6 hybrid – 162 kW/225 koní a 360 Nm, 8-st. automat
Opel, Astra, Astra Sports TourerOpel, Astra, Astra Sports TourerOpel, Astra, Astra Sports TourerOpel, Astra, Astra Sports Tourer
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia