Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 15:30
Čas čítania 0:45
Martin Mičuda

Elektrický Polestar 5 príde v roku 2024 ako luxusné 5-dverové Gran Turismo s minimalistickým štýlom

Elektrický Polestar 5 príde v roku 2024 ako luxusné 5-dverové Gran Turismo s minimalistickým štýlom
Zdroj: Polestar
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Polestar oznamuje, že minuloročný koncept Precept uvedú do sériovej podoby ako elektromobil s číslom 5.

Polestar v minulosti súvisel so športovo ladenými verziami značky Volvo, prípadne s okruhovými špeciálmi. V roku 2017 však došlo k zmene a Polestar vystúpil ako samostatná značka, ktorá vyvíja pod Volvom športové a elektrifikované modely. Najznámejšími sú doteraz kupé Polestar 1 a liftback Polestar 2. Výrobca teraz ukazuje Polestar 5, ktorý vychádza z minuloročného konceptu Precept.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Na rozdiel od starších modelov má vlastný dizajn a nejde o preznačkované Volvo. Polestar 5 bude 5-dverové luxusné kupé v štýle Gran Turismo. Pôjde tak o priameho konkurenta pre Porsche Taycan či Audi e-tron GT. Minimalistický dizajn okorenia hranaté svetlomety na oboch koncoch a svojský agresívny podtón. 

Aj napriek nízkej stavbe karosérie by mal byť dostatočne priestranný, pretože rázvor presahuje 3 metre. Minimalistický návrh interiéru bude obsahovať zväčša recyklovateľné materiály – čalúnenie bude zo spracovaných PET fliaš, zatiaľ čo kompozitné materiály v rámci palubnej dosky eliminovali až o 80 percent plastový odpad.

Technické vlastnosti Polestar 5 zatiaľ nepoznáme, príde na trh totiž až v roku 2024. Dovtedy sa elektrické portfólio ešte rozšíri o Polestar 3 a 4, teda rôzne veľké SUV.  

Polestar 5,Polestar 5,Polestar 5,Polestar 5,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia