Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 16:14
Čas čítania 1:05
Ema Stanovská

Muža vyhlásili za mŕtveho, po noci strávenej v chladničke v márnici však „ožil“

NEWS INDIA
Uložiť Uložené

Po nehode mu nebilo srdce, muža preto previezli rovno do márnice.

Indického elektrikára Srikesha Kumara minulý týždeň priviezli do okresnej nemocnice po tom, čo ho vo veľkej rýchlosti zrazila motorka. Lekári skonštatovali smrť a jeho telo previezli do chladničky v márnici. O niekoľko hodín nato však zistili, že žije. Informuje o tom portál Vice.

„Pohotovostný lekár vyšetril muža o tretej ráno a zistil, že mu nebije srdce,“ povedal pre miestnu tlač Shiv Singh, hlavný lekár indického mesta Moradabad. Kumara potom previezli do chladničky v nemocničnej márnici, kde strávil noc – konkrétne minimálne šesť hodín.

„Je stále teplý!“

Nasledujúci deň prišli do márnice mužovi príbuzní, aby identifikovali jeho telo a podpísali dokument, že súhlasia s pitvou. Do márnice vošla Kumarova švagriná Madhubala Gautam spolu so štyrmi rodinnými príslušníkmi. Tá ako prvá zistila, že jej švagor stále javí znaky života. „Dotkla som sa jeho líca. Vtom som so šťastím, ale aj s hrôzou zistila, že je teplé. Dýchal,“ povedala pre portál The Times of India

Na internete sa objavilo aj video, kde vidieť, ako Kumara vyšetrujú a prenášajú na nosidlách z márnice naspäť do nemocnice. Muž je momentálne v kóme a podstupuje liečbu v nemocnici v meste Meerut. Podľa lekárov je napojený na ventilátor a jeho stav je stále kritický.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Podľa zdravotníckeho personálu, ktorý Kumara prijímal, ide o „zázrak“. Rodina „exnebožtíka“ je však podľa Vice News „rozzúrená“ a sťažuje sa, že muž mohol v chladničke zomrieť na podchladenie.

Podobný prípad sa odohral aj v roku 2020 v Keni – údajne zosnulý muž sa vtedy prebudil s krikom, keď mu pracovník márnice rozrezal nohu v rámci prípravy na balzamovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia