Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 14:15
Čas čítania 0:55
Eduard Starkbauer

Adele požiadala Spotify o odstránenie shuffle tlačidla. Platforma jej sčasti vyhovela

Adele požiadala Spotify o odstránenie shuffle tlačidla. Platforma jej sčasti vyhovela
Zdroj: Spotify/30
HUDBA
Uložiť Uložené

Svoju žiadosť uverejnila na Twitteri. Jej album podľa vlastných slov rozpráva ucelený príbeh a tak by ho mali vnímať aj poslucháči

Britská speváčka Adele na Twitteri uverejnila žiadosť o to, aby sa jej nový album používateľom prehrával v pôvodnom poradí piesní. Vo svojom tweete hovorí aj za iných umelcov, keď píše: Do tvorby albumu a poradia piesní nevkladáme toľko starostlivosti bezdôvodne. Naše umenie hovorí príbeh a príbehy by sa mali počúvať tak, ako sme to plánovali.

Spotify jej odpovedalo stručne a výstižne slovami: „Pre teba všetko.“

Dvanásť piesní sa tak neplatiacim používateľom služby prehrá v pôvodnom poradí. Ak si však platíš plnú, exkluzívnu verziu Spotify, piesne si môžeš zatiaľ prehrať, ako chceš. 

Názvy albumov Adele v sebe nesú odkazy na vek, v ktorom ich nahrala. K nahrávkam „19“, „21“ a „25“ pridala 19. novembra najnovší album „30“. Jeho hlavnou témou je vlastný ozdravný proces po rozvode so Simonom Koneckim. Hudobná kritika ho prijala takmer jednomyseľne pozitívne. Píše sa o jej najsilnejšom, najintímnejšom aj najintenzívnejšom albume.

Najpoužívanejšia platforma na počúvanie hudby svoju službu neprestáva inovovať. Od minulého týždňa je napríklad jednoduchšie si spievať presné slová piesní so slúchadlami v ušiach či naučiť sa rovno nové slovíčka. Spotify začalo totiž svoju databázu plniť miliónmi textov piesní. Tie sa budú poslucháčom zobrazovať súčasne s prehrávanou hudbou

Odporúčané
Na Youtube už nenájdeš počet dislikov. Platforma chce bojovať proti šikanovaniu Na Youtube už nenájdeš počet dislikov. Platforma chce bojovať proti šikanovaniu 12. novembra 2021, 14:43

K iným zaujímavým inováciám platforiem patrí bezpochyby aj rozhodnutie Youtubu. Ten v prvej polovici mesiaca zrušil tlačidlo „nepáči sa mi to“. BBC hovorí o účinnom nástroji vo vojne s trollmi, no celkovo krok hodnotí ako mätúci pre bežného používateľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia