Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2021, 19:00
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

Instagram predstavil novinku: influenceri budú môcť počas živých prenosov dostávať finančné príspevky od fanúšikov

Instagram predstavil novinku: influenceri budú môcť počas živých prenosov dostávať finančné príspevky od fanúšikov
Zdroj: Pixabay/CC0/volně k užití
TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Odznaky si budeš môcť kupovať v hodnote jedného, dvoch alebo piatich dolárov.

Instagram prichádza s novinkou – tzv. odznakmi, ktoré budú fungovať na štýl donatu (finančného daru) tvorcovi počas živých vysielaní. Vďaka nim budú môcť fanúšikovia podporiť svojho obľúbeného influencera a zároveň sa ich správa v chate livestreamu stane viditeľnejšou medzi ostatnými, informuje portál Engadget.

Odznaky si budeš môcť kupovať v hodnote jedného, dvoch alebo piatich dolárov a počas živého prenosu ich môžeš darovať každému influencerovi nad 18 rokov, ktorý má viac ako 10 000 sledovateľov. Taktiež musí mať daný influencer biznisový účet označený ako firma alebo tvorca a musí spĺňať pokyny pre komunitu a speňaženie obsahu aplikácie.

Hoci novinka bude zatiaľ fungovať len na americkom trhu, je len otázkou času, kedy bude funkcionalita dostupná aj pre Európu. Instagram vôbec prvýkrát predstavil odznaky ešte v máji minulého roka v rámci testovacej fázy a neskôr v októbri 2020 túto funkcionalitu rozšíril pre približne 50 000 tvorcov.

Vďaka odznakom si teda overení tvorcovia budú môcť zarábať na Instagrame podobne ako na platformách Twitch či cez živé vysielania na Youtube. Influenceri budú vďaka funkcionalite aj menej závislí od platených spoluprác a reklám.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Instagram’s @Creators (@creators)

Domov
Zdieľať
Diskusia