Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2021, 6:55
Čas čítania 2:24
Viktor Kniš

Covid automat: Slovensko sa dnešným dňom skoro celé sfarbí dočierna, nezaočkovaných možno čaká prísnejší režim

ZDRAVIE COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

Pandemická situácia na Slovensku sa naďalej výrazne zhoršuje, od pondelka bude väčšina okresov v najhoršej, čiernej fáze.

Na covidovej mape bude od dnešného dňa 52 okresov v najhoršej, čiernej fáze. V bordovej fáze, ktorá zodpovedá druhému stupňu ohrozenia, bude 19 okresov a 8 okresov bude v prvom stupni ohrozenia – červené okresy.

🔴 V prvom stupni ohrozenia – červené okresy – budú: Bratislava I – V, Dunajská Streda, Komárno a Šaľa.

🟣 V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, budú okresy: Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Malacky, Myjava, Nitra, Pezinok, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senec, Skalica, Trenčín, Trnava, Žilina a Zlaté Moravce.


⚫️ Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, budú zaradené okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice I – IV, Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

MZ SR
Zdroj: MZ SR

Do práce už len OTP

Zamestnanec sa bude musieť po novom pri vstupe do práce preukázať očkovaním proti ochoreniu covid-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu. Zamestnanec si môže testovanie zabezpečiť sám alebo mu ho bezplatne zabezpečí zamestnávateľ. Ak zamestnanec odmietne bezplatné testovanie v práci, malo by sa to kvalifikovať ako prekážka v práci na strane zamestnanca, a to bez náhrady mzdy.

Počas krízovej situácie bude možné bezodkladne uzatvoriť prevádzku. Bude to môcť urobiť osoba vykonávajúca štátny zdravotný dozor a o pomoc môže požiadať aj policajta. Policajt by tiež mohol od ľudí vyžadovať potvrdenie o očkovaní, prekonaní alebo negatívnom teste na ochorenie covid-19. Osobu, ktorá odmietne preukázať svoju totožnosť, by nemali vpustiť do prevádzok či na hromadné podujatie.

Domov
Zdieľať
Diskusia