Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2021, 13:30
Čas čítania 2:56
Richard Balog

Nevieš, čo si obuť počas tohtoročnej zimy? Toto je 5 štýlov topánok pre mužov aj ženy podľa aktuálnych trendov

Nevieš, čo si obuť počas tohtoročnej zimy? Toto je 5 štýlov topánok pre mužov aj ženy podľa aktuálnych trendov
Zdroj: Fendi/Versace
MÓDA MÓDA REFRESHER TRENDY
Uložiť Uložené

Ak ťa už omrzeli tvoje staré timberlandy, klasické chelsea boots alebo akékoľvek tenisky, na nasledujúcich riadkoch nájdeš tipy na trendovú obuv, vďaka ktorej rozhodne nezapadneš v dave.

Zvládnuť zimu v teniskách vyskúšal minimálne jedenkrát za život pravdepodobne každý z nás, avšak z vlastnej skúsenosti vieme, že to nie je veľmi dobrý nápad. Môžeš prísť o zdravie a navyše to v kombinácii s hrubými vrstvami vyzerá často komicky. 

Vonkajšie teploty postupne klesajú k bodu mrazu a to je najvyšší čas, aby si sa porozhliadol po obuvi, ktorá ťa udrží v teple, respektíve v suchu aj počas nasledujúcich mesiacov. Šetriť sa v tomto prípade neoplatí a radšej doplň svoju zbierku každý rok o jeden kvalitný pár, ako o tri s nižšou cenou, ktoré po niekoľkých obutiach budeš chcieť zahodiť. 

Odporúčané
Vybrali sme najlepšie slovenské a české obchody s módou, doplnkami a vôňami, vďaka ktorým už nemusíš nakupovať zo zahraničia Vybrali sme najlepšie slovenské a české obchody s módou, doplnkami a vôňami, vďaka ktorým už nemusíš nakupovať zo zahraničia 3. novembra 2021, 16:30

Čižmy pod kolená

Zatiaľ čo minulú zimu boli horúcim trendom vysoké čižmy nad kolená, tento rok návrhári stavili na kratšie a širšie vyhotovenia. Neobopínajú nohy, sú veľmi pohodlné a ľahko ich skombinuješ s džínsami, krátkou sukňou či šatami. Ideálna voľba na každodenné nosenie, ktorú aktuálne nájdeš nielen v ponuke luxusných módnych domov, ale aj cenovo dostupnejších výrobcov obuvi, ktorí sledujú smerovanie odevného priemyslu. 

Z nášho pohľadu ide o variant čižiem, za ktorý sa oplatí minúť väčšiu sumu peňazí, a to z jednoduchého dôvodu. Sú moderné, ale zároveň nadčasové. Či už siahneš po prešívanom páre z dielní Valentino za viac ako 1 000 eur, alebo stavíš na jednoduchý model od značky Arket za 300 eur, ich kúpu rozhodne neoľutuješ. 

P. S. Jednoduché modely si vieme predstaviť aj v mužských outfitoch.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)


Do après-ski aj do ulíc

Minulý rok boli lyžiarske strediská vo väčšine prípadov zatvorené a pevne veríme, že táto zima bude odlišná a ty budeš môcť v après-ski bare aj na zjazdovke predviesť štýlový drip. V ponuke mnohých značiek tento rok nájdeš širokú ponuku topánok a čižiem, ktoré sú ako stvorené do zasnežených hôr, ale krok vedľa s nimi určite neurobíš ani v mestských uličkách.

Naším favoritom sú vysoké modely topánok so šnurovaním z kože, ale za pozornosť stoja aj prešívané kúsky s výplňou z kačacieho peria či chlpaté čižmy. S tými však odporúčame pracovať v rámci outfitov veľmi opatrne. Keď to nakombinuješ zle, môže sa to skončiť módnou katastrofou. Radšej ich vytiahni len na lyžovačku a do mesta siahni po menej extravagantných modeloch. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Brunello Cucinelli (@brunellocucinelli_brand)


Metalické odtiene 

Čierna či hnedá kožená klasika sa ti zdá nudná? Sezóna jeseň/zima 2021 je potom ako stvorená pre teba, keďže na prehliadkach v Miláne a Paríži sme videli viacero čižiem, respektíve topánok v metalických odtieňoch, vďaka ktorým rozhodne nezapadneš v dave ani na koncerte Iron Maiden. Dizajnéri tento trend využili na viacero spôsobov, od kovbojských čižiem s hranatými podpätkami až po pracovnú obuv s výraznými prackami.

Domov
Zdieľať
Diskusia