Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. novembra 2021, 16:30
Čas čítania 4:01
Richard Balog

Vybrali sme najlepšie slovenské a české obchody s módou, doplnkami a vôňami, vďaka ktorým už nemusíš nakupovať zo zahraničia

Vybrali sme najlepšie slovenské a české obchody s módou, doplnkami a vôňami, vďaka ktorým už nemusíš nakupovať zo zahraničia
Zdroj: Footshop
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

10 kamenných a online predajní, ktoré ťa presvedčia o tom, že aj v našich končinách sú miesta, kde stojí za to minúť peniaze.

Časy, keď si musel nový pár tenisiek s ikonickým logom Nike, mikinu značky Stone Island alebo parfum od Diptyque objednávať zo zahraničných online obchodov, sú už minulosťou.

Na Slovensku aj v Česku totiž existuje množstvo lokálnych predajcov, v ktorých ponuke nájdeš všetko zo súčasného sveta módy. Nižšie nájdeš zoznam najlepších domácich obchodov s oblečením, teniskami, doplnkami, ale aj kozmetikou, na ktoré nenatrafíš bežne v nákupnom centre. 

Odporúčané
Móda REFRESHER: Inšpiruj sa najlepšími jesennými outfitmi zo slovenských a českých ulíc   Móda REFRESHER: Inšpiruj sa najlepšími jesennými outfitmi zo slovenských a českých ulíc 1. novembra 2021, 12:30

The Room by Basmatee

Obchod The Room by Basmatee sídli na Školskej 7 v mestskej časti Praha 1 a v jeho ponuke nájdeš všetko pre moderný mužský šatník. Či už hľadáš cargo nohavice od značky Maharishi, košeľu od Henrika Vibskova, tričko Jana Černého či P.A.M. alebo najnovší parfum z laboratória Comme des Garcons, z tohto miesta určite neodídeš s prázdnymi rukami. Bonusom je príjemná kamenná predajňa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by THE ROOM BY BASMATEE (@theroom)

Online obchod The Room by Basmatee

SOM Store

Obchod SOM Store je na území Slovenska nový koncept, ktorého kamennú predajňu v priestoroch Nivy centra otvoria až o niekoľko týždňov. Zatiaľ môžeš preskúmať porftólio domácich módnych návrhárov v online obchode

V tomto prípade si na svoje prídu rovnako muži, ako aj ženy, ktorí pri obliekaní uprednostňujú nadčasový štýl a kvalitu. Spomedzi predávaných značiek spomenieme napríklad Borisa Hanečku, štúdio LAFORMELA, Pavla Dendisa, Freier, Athleeya alebo Verlein. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SOM store (@somstore.sk)

Online obchod SOM Store

Space Praga

Ďalším pražským obchodom, ktorý stojí za návštevu, je butik s názvom Space s hneď dvomi prevádzkami na Rámovej a Širokej ulici. Súčasný koncept je výsledkom prieskumu o rôznych záľubách, vkuse či nápadoch mužskej aj ženskej módy. Zároveň ide o spojenie celosvetovo známych značiek so začínajúcimi návrhármi, ktorí zatiaľ čakajú na výraznejší úspech, no ich práca je hodná pozornosti už teraz. 

Na jednej strane predajne nájdeš modely od značiek typu Stone Island, Isabel Marant, Dries Van Noten či Carhartt WIP a na opačnom póle šiltovky s logom Goorin Bros či jemné vzorované šaty Ully Johnson. Svoje čestné miesto v priestoroch obchodov Space má tiež česká návrhárka Ivana Mentlová, ktorej špecialitou sú kožené modely vyrobené v limitovaných množstvách.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Space Praga (@spacepraga)

Online obchod Space Praga

 AKAT Studio

Na adrese Nedbalova 10 v Starom Meste sídli mladý obchod s názvom AKAT Studio, ktorý sa prezentuje ako predajca zodpovednej módy s citom pre minimalizmus, ženskosť a udržateľnosť. 

Hlavnou myšlienkou majiteľov je starostlivý výber kažodenných modelov šatníka vysokej kvality z udržateľných materiálov, etickej výroby a ich jednoduchého kombinovania. V ponuke AKAT Studio nájdeš ženskú módu od značiek ako ATP, Embassy of Bricks and Logs, Humanoid či Organic Basics. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AKAT studio (@akat.studio)

Online obchod AKAT Studio

Symbols

Koncept obchodu Symbols vznikol v roku 2016 a za pomerne krátke obdobie si získal množstvo priaznivcov. Majitelia sú nadšenci cestovania a postupne  do svojho portfólia zbierali značky z celého sveta, ktoré podporujú miestnych remeselníkov a filozofiu udržateľnosti. Výsledkom je široká ponuka výhradne ženskej módy, ktorá je kombináciou mladých a etablovaných návrhárov. 

Spomedzi všetkých spomenieme napríklad Hanne Bloch, Kasiu Kulenty, Kalmanovich studio či vyhľadávanú značku Cult Gaia. Ak hľadáš bohémske modely oblečenia či doplnkov, s ktorými sa nestratíš na pláži v Los Angeles ani na žiadnej nočnej párty, ide o správnu voľbu. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SYMBOLS (@symbols_prague)

Online obchod Symbols

Diagram 

Jemné šperky, remeselné sviečky, parfumy a umelecké objekty, ktoré ozdobia nositeľa aj priestor navôkol. Týmito slovami opisuje koncept obchodu Diagram majiteľka Monika Filipová. 

Kamenná predajňa sa nachádza na ulici Gorkého 5 v Bratislave a ide o jeden z najkrajších obchodných priestorov v historickom centre Bratislavy. V ponuke Diagramu sa navzájom prelínajú modely náhrdelníkov a náušníc z dielní Mimi et Toi so sviečkami či s vôňami od značky Trudon.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by D I A G R A M (@diagram.store)

Online obchod Diagram

LBM Pařížská

Luxusný koncept LBM sídli na Pařížskej ulici v Prahe. Obľúbená zastávka domácich známych tvárí aj turistov s plnými bankovými účtami ponúka vždy najnovšie kolekcie z dielní módnych domov. 

Luxury Boutique Management má v hlavnom meste našich západných susedov päť kamenných predajní, v rámci ktorých si môžeš vybrať z mužských aj zo ženských modelov oblečenia, obuvi a doplnkov s logom Balenciaga, Dior, Givenchy, Dsquared2, Off-White™, Versace či The Attico. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LBM_Parizska (@lbm_parizska)

Web obchodu LBM Pařízská

Footshop

S obchodom Footshop má Refresher dlhodobú spoluprácu. Máme totiž podobnú filozofiu a milujeme tenisky. 

Footshop má prevádzky v Bratislave aj v Prahe, pričom obe vyzerajú skvelo a na pultoch nájdeš okrem stoviek párov tenisiek tiež limitované modely, fresh oblečenie od značiek ako Carhartt WIP, Nike, HERON PRESTON, Daily Paper, ale aj ruksaky a cestovné tašky s logom The North Face či Eastpak. Obchod má ponuku pre každého, komu je blízka kultúra okolo skejtbordingu alebo hip-hopu. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sneakers & Apparel (@footshop)

Online obchod Footshop

Ingredients Store

Možno jediný segment módy, ktorý má v našich končinách kvalitné zastúpenie, sú práve beauty obchody. Spomedzi všetkých sme sa tentoraz rozhodli pre Ingredients Store v Prahe, ktorý je na trhu od roku 2012 a ukázal nám značky ako Diptyque, Aesop, Byredo či Maison Francis Kurkdjian.

Takmer nekonečnú ponuku niche parfumov, respektíve luxusných sviečok dopĺňa sortiment prírodnej a dekoratívnej kozmetiky. Spoločným menovateľom všetkých produktov sú ingrediencie prvotriednej kvality. Vône obsahujú najvzácnejšie esencie spracované tradičnými postupmi. Ak plánuješ obdarovať seba alebo niekoho blízkeho výnimočným produktom, Ingredients Store je tým správnym miestom. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by INGREDIENTS (@ingredients_store)

Online obchod Ingredients Store

BONUS

Lula Vintage Prague 

Ako bonusový tip sme vybrali obchod Lula Vintage Prague, ktorý by sme v skratke charakterizovali ako luxusný sekáč. Kamenná prevádzka sa nachádza na Řipskej 11 v mestskej časti Praha 3 a ponúka vintage, lokálne a udržateľné kúsky, zväčša pre ženy, ktorými skvelo doplníš svoj šatník a navyše ušetríš desiatky, možno stovky eur.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lula Vintage Prague. (@lulavintageprague)

Online obchod Lula Vintage Prague
Domov
Zdieľať
Diskusia