Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:01
Jakub Paulík

TOP 3 v pondelok: Gorila 2.0, smrť herca z Priateľov a ženy na Slovensku, ktoré do konca roka pracujú zdarma

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si o najvýraznejších udalostiach začiatku pracovného týždňa.

Tajné stretnutia na chate

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) disponuje odposluchmi rozhovorov Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, advokáta Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra. Podľa ÚŠP ide o dôkaz, podľa ktorého sa viaceré osoby snažili „ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz“. Na nahrávkach sa hovorí o konkrétnych kauzách, Fico sa pýta na Makóa, Kaliňák spomína daňové podvody. Advokáti exministra vnútra pripravujú na výpoveď. Viac sa dočítaš tu.

Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate.
Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate. Zdroj: Aktuality.sk

Predstaviteľ Gunthera z Priateľov zomrel

James Michael Tyler bojoval s rakovinou prostaty, ktorej vo veku 59 rokov podľahol. V seriáli Priatelia sa dokopy objavil v 150 epizódach. „Priatelia by bez teba neboli tým, čím sú. Ďakujem za smiech, ktorý si priniesol do šou a do všetkých našich životov. Budeš nám veľmi chýbať,“ rozlúčila sa so svojím kolegom Jennifer Aniston, ktorá v seriáli hrala Rachel. Viac informácií nájdeš tu.

gunther, priatelia
Zdroj: Friends

Ženy na Slovensku robia do konca roka zadarmo

Znie to neuveriteľne, ale je to tak. Inštitút pre výskum práce a rodiny tak poukazuje na nerovné odmeňovanie žien a mužov. Podľa Štatistického úradu SR bol rozdiel medzi platmi mužov a žien v roku 2020 až 17,8 %. V praxi to znamená, že žena na rovnakej pozícii ako muž robí následkom tohto nespravodlivého rozdielu do konca roka zadarmo. Viac sa o veci dočítaš v tomto článku.

Rosie the Riveterová je americká kultúrna ikona druhej svetovej vojny, ktorá reprezentuje ťažko pracujúce ženy v továrňach a lodeniciach počas vojny.
Rosie the Riveterová je americká kultúrna ikona druhej svetovej vojny, ktorá reprezentuje ťažko pracujúce ženy v továrňach a lodeniciach počas vojny. Zdroj: commons.wikimedia.org/The U. S. National Archives

IG post dňa: „Chatovica“ politikov

Záznamy z tajných stretnutí politikov na chate k dnešnému večeru ovládli slovenský trh s memečkami. Satirická stránka Zomri v priebehu niekoľkých hodín po zverejnení prvých videí pridala viacero humorných obrázkov zameraných na dnešnú hlavnú udalosť. Video z chaty označili za jeden z najočakávanejších filmov tohto roka.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia