Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2021, 17:47
Čas čítania 1:20
Martin Mičuda

Mercedes-Benz ponúka triedu C už aj v plug-in hybridnej verzii s pozoruhodným dojazdom a nabíjaním

Mercedes-Benz ponúka triedu C už aj v plug-in hybridnej verzii s pozoruhodným dojazdom a nabíjaním
Zdroj: Daimler
TECH ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Prvý plug-in hybrid novej triedy C nesie označenie C 300e.

Trieda C je stále relatívne horúcou novinkou značky Mercedes-Benz, ktorá si už medzičasom našla prvých zákazníkov aj na našom trhu.

Aj napriek tomu, že portfólio ponúkaných motorizácií bolo pomerne široké už v čase vstupu do predaja, až teraz automobilka zo Stuttgartu predstavuje prvú plug-in hybridnú verziu.

Nové C 300e je dostupné v oboch karosárskych vyhotoveniach, aktuálne pritom zastupuje vôbec najvýkonnejší variant.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

O pohon sa totiž stará 2-litrový benzínový agregát s výkonom 150 kW/204 koní a 320 Nm, sekunduje mu však ešte elektromotor s výkonom ďalších 95 kW/129 koní a 440 Nm. Systémový výkon sústavy je teda až 230 kW/313 koní a 550 Nm.

Zaujímavosťou je, že poháňané sú výhradne zadné kolesá, motory preto nemajú podelené jednotlivé nápravy. C 300e dokáže akcelerovať na stovku za 6,1 sekundy, maximálka je pritom 245 km/h.

Mercedes-Benz, trieda C, C 300e,
Zdroj: Daimler
Domov
Zdieľať
Diskusia