Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2021, 8:43
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Na Krčméryho vytiahli antivaxeri pištoľ, musel sa presťahovať do zahraničia. Jeho rodine sa vyhrážali smrťou

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Antivaxeri si podali odborníka na tropickú medicínu, ktorý dlhodobo podporuje opatrenia, ale aj efekt očkovania. Krčméry bol prvým Slovákom, ktorý si dal pichnúť vakcínu proti koronavírusu.

Smrťou sa vyhrážajú nielen jemu, ale aj jeho rodine. Vladimír Krčméry sa po odporúčaniach polície načas presťahoval do zahraničia, dlhodobo ho ohrozujú skupiny slovenských antivaxerov, ktorí okrem vyhrážok na internete osobne navštevovali miesto jeho bydliska a ohrozovali ho na živote.

„Bolo tam niekoľko fyzických útokov, nielen verbálnych, ale tak, že vytiahli a namierili na mňa strelnú zbraň,“ opisuje zážitok z posledných týždňov v rozhovore pre Nový Čas. Vyhrážky podľa jeho slov mierne ustali. 

Antivaxeri podobným spôsobom útočili aj na ďalších odborníkov z konzília, ale aj priamo na očkovacie tímy v teréne. Následkom tejto situácie sa už stretli minister zdravotníctva a generálny prokurátor, ochranu bude ešte intenzívnejšie zabezpečovať polícia pod vedením nového prezidenta. 

Odborník na tropickú medicínu a prvý zaočkovaný Slovák tvrdí, že momentálne je súčasťou tímu na ministerstve zdravotníctva len sporadicky. Ak sa situácia ešte viac zhorší, je pripravený naplno sa vrátiť do práce. Zastrašiť sa nenechá. 

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

„Keď je ozaj nárast, tak nie je fér, aby sme nechali svojich kolegov tak. Aj keď práce je v okolitých krajinách dosť, na to sa nemôžem sťažovať,“ hovorí Krčméry.

Odborník zároveň pre Nový Čas odhaduje vývoj pandémie. Momentálne vidí len dve možnosti, buď sa podarí krivku zlomiť, alebo pôjdeme „na Mount Everest“. V takom prípade očakáva aj veľmi nepopulárne opatrenia. „To je v rukách občanov – čo si vyberú, to budú mať. Keď to nemocnice nebudú zvládať, tak bude musieť zasiahnuť štát veľmi nepopulárnymi opatreniami,“ uzatvára Krčméry.

Krčméry
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia