Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. októbra 2021, 13:26
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

NAKA obvinila Martina Daňa. Urážal Sajfu a Veroniku Cifrovú Ostrihoňovú

NEWS MATEJ SAJFA CIFRA
Uložiť Uložené

Vo väzení si môže odsedieť tri roky.

Youtuber Martin Daňo je obvinený z verbálneho útoku na známy moderátorský pár, informujú Aktuality.sk. Za výtržníctvo si môže vo väzení odsedieť aj tri roky. 

„Riešili sme to s právnikmi, boli sme k tomu normálne vypovedať,“ hovorí Matej „Sajfa“ Cifra pre Aktuality.sk. Vo videu na Youtube z roku 2019 o Sajfovi hovoril, že je zlatokop, a Veronike Cifrovej Ostrihoňovej adresoval urážky pre jej vzhľad. Video už vymazal, no manželský pár sa medzitým rozhodol podať trestné oznámenie. 

Okrem verbálnych útokov je Martin Daňo obvinený aj z daňových podvodov. Spolu s jeho youtubovým partnerom Rudolfom Vaským ich obvinili aj z ďalšieho výtržníctva. Youtuberská dvojica svojimi videami podnecovala nenávisť voči viacerým osobám. Dokonca sa s roxorovými tyčami vyhrážali zbitím do krvi.

Odporúčané
Martin Daňo a Rudolf Vaský sa s roxorovými tyčami vyhrážali zbitím do krvi. Sudca objasnil, prečo sú za mrežami Martin Daňo a Rudolf Vaský sa s roxorovými tyčami vyhrážali zbitím do krvi. Sudca objasnil, prečo sú za mrežami 15. januára 2020, 14:55

„To­to ob­do­bie bez­prá­via a vlá­dy or­ga­ni­zo­va­né­ho zlo­či­nu skon­čí v kr­vi! A to­to nie je vy­hráž­ka. To­to je sľub! Vy špi­na­ví fa­šis­tic­kí hajz­li,“ cituje Vaského slová v uznesení sudca Golian, ktorý vtedy rozhodol o vzatí dvojice do väzby. Na jeho výroky vo videu súhlasne prikyvoval aj Martin Daňo.

Youtuberi strávili vo väzení mesiac, potom ich prepustili a zakázali im zverejňovať videá na internete. To Daňovi však zjavne nebráni naďalej publikovať svoje názory na Youtube. Dnes mu teda hrozí, že opäť strávi nejaký čas za mrežami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia