Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2021, 17:58
Čas čítania 0:44
Ema Stanovská

Raketa Lucy odletela do neba s diamantmi. John bude rád, komentoval bývalý člen The Beatles Ringo Starr vesmírny let k Jupiteru

NEWS VESMÍR
Uložiť Uložené

Raketa je pomenovaná po piesni kapely „Lucy in the Sky with Diamonds“ a zároveň po kostrových pozostatkoch, ktoré sa našli v Etiópii.

Americká sonda spoločnosti NASA s názvom Lucy sa vydala na 12-ročnú misiu po obežnej dráhe Jupitera, počas ktorej bude skúmať osem asteroidov. Celkovo by mala prekonať dĺžku 6,3 miliardy kilometrov. Informoval o tom Guardian.

Vesmírna loď je pomenovaná po piesni kapely The Beatles s názvom „Lucy in the Sky with Diamonds“ z roku 1967. Na stenách rakety je text tejto piesne a niektoré inštrumenty využívajú diamanty vyrobené v laboratóriu. „Lucy sa znovu vracia do neba s diamantmi, Johnymu sa to bude páčiť,“ komentoval štart rakety bývalý bubeník kapely Ringo Starr, čím narážal na pôvodného, už zosnulého autora piesne Johna Lennona. „V každom prípade, ak tam niekoho stretneš, Lucy, daj mu odo mňa pokoj a lásku.“

Domov
Zdieľať
Diskusia