Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. októbra 2021, 12:30
Čas čítania 5:45
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Venom a Spider-Man sa stretnú v MCU. Aká je budúcnosť postáv vzhľadom na koniec Venoma 2?

Svet Marvelu: Venom a Spider-Man sa stretnú v MCU. Aká je budúcnosť postáv vzhľadom na koniec Venoma 2?
Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studio
FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY VENOM 2
Uložiť Uložené

Najlepšia vec na celom filme bola potitulková scéna. Čo sa v nej teda dialo?

Máme za sebou Venom: Let There Be Carnage (Venom 2: Carnage prichádza). Čo na najnovšiu komiksovku hovoríme, sa dozvieš v našej recenzii.

Dnes sa budeme venovať záverečným minútam filmu, ktoré odhalili veľmi zaujímavú budúcnosť nielen pre svet Venoma, ale aj celého Marvelu. V článku sa, prirodzene, budú nachádzať spoilery, preto ak si nechceš pokaziť „prekvapenie“ (samotní tvorcovia nám to sľubovali už dlhšie, takže to nikoho neprekvapilo), ďalej nečítaj. 

Vyhneme sa drvivej väčšine filmu a skočíme rovno na koniec. Venom v záverečnom súboji po pár šťastných momentoch zjedol Carnagea, no ten pred svojou smrťou stihol rozšíriť svoj rodokmeň. Za tých pár hodín na tomto svete totiž zrejme oplodnil sám seba. Symbionti na to nepotrebujú sexuálnu aktivitu. Stačí im zažiť niečo veľmi stresujúce alebo cítiť veľkú hrozbu a ich telo ako odpoveď na to vyprodukuje potomka. 

Odporúčané
RECENZIA: Venom 2 – Carnage prichádza RECENZIA: Venom 2 – Carnage prichádza 14. októbra 2021, 13:30

Kto je Toxin, Carnageov syn a Venomov vnuk, a kde sme ho videli?

V komiksoch Carnage vyprodukuje potomka, ktorému dá Venom meno Toxin. Ide o 3. najznámejšieho symbionta. V komiksoch neexistuje ešte ani 20 rokov a vo filme sa objaví vôbec po prvýkrát. Teda za predpokladu, že skutočne pôjde o neho.

Toxin je silnejší než Venom či Carnage, má všetky ich schopnosti a k tomu ešte nejaké svoje vlastné navyše. Jeho hostiteľom sa stane policajt Patrick Mulligan. A presne táto postava (vo filme ju hrá Stephen Graham) sa na konci Venoma 2 objavila v krátkej scéne, kde jej zasvietili oči namodro. Carnage tak v priebehu posledných minút vyprodukoval svojho potomka a ten sa „napojil“ na detektíva.

V komiksoch Venom dúfa, že mu Toxin pomôže zlikvidovať Carnagea. Toxin sa však rozhodne nebyť zloduchom a spoločne so svojím hostiteľom policajtom vstúpia do boja proti zlým symbiontom (v komiksoch je Venom väčší záporák než vo filmoch, kde je antihrdina/hrdina). 

Toxin
Zdroj: Sony/Marvel Comics

Venom a Carnage sa tak proti nemu spoja, no Toxin nie je hlúpy a zavolal si posily. Na pomoc mu prišli Black Cat a Spider-Man. Spoločne porazili Venoma a Carnagea. Tento príbeh sa vo filmoch zrejme nepodarí zreplikovať. Jednak je Carnage po smrti a jednak je Venom v úplne inom vesmíre. 

Venom cestuje do inej dimenzie za Spider-Manom

V potitulkovej scéne filmu sa totiž dostal zo svojho sveta do sveta Marvel Cinematic Universe. Na obrazovke sme videli šou J. Jonaha Jamesona (J. K. Simmons) odhaľujúceho identitu Spider-Mana čoby Petera Parkera. To sa udialo na konci Spider-Man: Far Frome Home. Venom a Eddie Brock sa teda „teleportovali“ do MCU niekedy medzi obdobím Spider-Man: Far From Home a No Way Home. Objaví sa teda už v decembrovom Spider-Man: No Way Home? Myslíme si, že ak sa aj ukáže, pôjde len o krátku scénu na konci.


No Way Home má už príliš veľa záporákov (potvrdení sú Electro, Doctor Octopus a Green Goblin, pričom sa zrejme ukáže aj Lizard a ďalší). Sony sa spoločne s Marvelom už poučili, že napchať Venoma k ostatným záporákom v rámci jedného filmu veľmi nefunguje (dôkazom je Spider-Man 3 od Sama Raimiho). Skôr očakávame, že Venom 3 či ďalší Spider-Man po No Way Home bude ich spoločným stretom. Všetko je to však príliš nejasné. 

Odporúčané
Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila? Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila? 24. augusta 2021, 15:30

Najprv sa musia doriešiť zmluvy medzi Marvel Studios a Sony, následne sa musia dohodnúť na používaní niektorých postáv a tak ďalej a tak ďalej. V zákulisí sa toho udeje ešte veľa, než sa dozvieme, čo bude so Spider-Manom a Venomom. Ako to ten Venom však urobil, že sa dostal do Spideyho sveta, a prečo to vlastne bolo potrebné?

Tom Holland v piatok povedal, že tvorcovia brali No Way Home ako finále jeho príbehu. Ak sa Marvel a Sony nedohodnú na ďalšej spolupráci, Hollandov Spider-Man v Marvel Cinematic Universe skončí a vďaka tomu, že v seriáli Loki otvorili Multiverse, by mohol preskočiť do akéhokoľvek iného sveta (viac sa o Multiverse a o tom, čo to znamená pre marvelovky, dozvieš tu a tu).

Prečo musel Venom preskočiť zo svojho sveta do Marvel Cinematic Universe, čo narobilo problémy šéfovi Marvelu Kevinovi Feigimu a ostatným tvorcom? Oveľa jednoduchšie by bolo, keby ich svet opustil Spider-Man a nemuseli by riešiť prítomnosť Venoma či iných záporákov a hrdinov z marvelského Sony univerza (od Sony uvidíme ešte filmy o Mobiusovi, Kravenovi the Hunterovi a ďalších).

Ponúkajú sa nám dve riešenia. Prvým je to, že Marvel a Sony neplánujú ukončiť Spider-Manovu účasť v Marvel Cinematic Universe. Aj naďalej bude Spider-Manom vo svete Avengerov, bude sa objavovať v tímovkách a neskôr zase v sólových filmoch. Sony ho však chcelo použiť vo svojich snímkach, a tak si to rozdá s Venomom, prípadne ďalšími záporákmi, ktorí budú dočasne alebo trvalo existovať v Marvel Cinematic Universe.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Otázne je, ako to ovplyvní ostatné marvelské postavy. Už v minulosti sme však boli svedkami toho, že keď sa to Marvelu hodí, jednoducho niektoré udalosti ignoruje a vybrané postavy odloží bokom, pretože sú „zaneprázdnené“. Určite by sa vynašli. Nakoniec, nikto marvelovky nepozerá pre ich logiku a kontinuitu príbehu. 

No a potom je tu druhá možnosť. Venom sa na konci svojho druhého filmu nedostal do Marvel Cinematic Universe, ale do iného univerza. Ak sa totiž pozorne pozrieš na potitulkovú scénu, Venom sa v nej „premiestni“ do iného sveta, na ktorom je šou J. Jonaha Jamesona s Parkerom v kostýme Spider-Mana. Akurát je bez masky a znepokojene sa pozerá na ľudí okolo seba, zatiaľ čo ho natáča kamera.

Spider-Man
Zdroj: Marvel Studios/Sony Pictures

Nič také sa však v snímke Spider-Man: Far From Home nestalo. Je možné, že ide o zábery z No Way Home, no možno ide o ďalšie univerzum. Marvel by tak nemusel riešiť Venoma v ich svete a Sony by mohlo spojiť Hollandovho Spider-Mana a svojho Venoma. Bolo by to však vo svete číslo 3, kde by sa mohlo udiať hocičo a neovplyvnilo by to Marvel Cinematic Universe ani Sony Universe, kde sa chystajú ďalšie filmy ako Morbius, Kraven the Hunter a podobne.

Tento Spider-Man z 3. sveta by tak nemusel byť ani rovnaký Spider-Man ako ten, ktorého poznáme z nových filmov. Mal by jeho výzor a možno aj charakter, ale úplne iné spomienky a zážitky, keďže by žil v inom vesmíre/alternatívnej dimenzii.

Skôr sa však prikláňame k tomu, že sa Venom jednoducho dostal do Marvel Cinematic Universe. 

Ako sa Eddie a Venom transportovali do iného sveta cez Multiverse?

Ale ako to teda urobil? Keď Eddie a Venom ležali na posteli niekde na pláži, Venom Eddiemu prezradil, že má bohatú minulosť. Milióny rokov spoločných spomienok a zážitkov symbiontov, ktoré sú prepojené naprieč alternatívnymi dimenziami (doslova povedal across universeS, takže použil množné číslo). 

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Je možné, že Venom a ostatní symbionti existujú naprieč všetkými vesmírmi, pričom sú prepojení nejakým centrálnym mozgom (hivemind). Vďaka tomu môže napríklad Venom Toma Hardyho vedieť, čo sa stalo s Venomom, ktorý sa objavil v Spider-Man 3 od Sama Raimiho. Tam hral Eddieho Brocka herec Topher Grace. Spider-Man Tobeyho Maguiera vtedy Venoma a Eddieho Brocka zabil pri explózii. 

Vďaka prepojeným spomienkam a zážitkom tak nový Venom vedel, kto je Spider-Man Toma Hollanda aj bez toho, aby sa s ním niekedy stretol, keďže sa s ním či s jeho alternatívnymi verziami stretli iní Venomovia, s ktorými zdieľa spomienky. A práve preto ho môže nenávidieť a mať motiváciu bojovať s ním.

Venom 2
Zdroj: Sony Pictures

Ako sme však už videli vo Venom 2: Carnage prichádza, tvorcom absolútne nezáleží na tom, aby symbiontom dali motiváciu ich nenávisti a činov. Carnage chcel vo filme svojho „otca“ Venoma zabiť okamžite, ako sa narodil, a nikdy nepovedal, prečo to robí. 

Ako vidíš, tých možností na stret Spideyho a Venoma je viac a pochybujeme, že sa dozvieme niečo ďalšie skôr ako po premiére Spider-Man: No Way Home. Ani režisér Venoma 2 Andy Serkis pri otázke o potitulkovej scéne veľa neprezradil. Ide pre neho o akýsi teaser, ukážku možností, aké majú vo filmoch, ale nejde vraj o nič záväzné a definitívne. Prezradil aj to, že pôvodne bol Spider-Man aj vo filme ako vedľajšia postava, no nakoniec ho vyhodili zo scenára a natočili len túto scénu. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Úprimne, na stret Venoma a Spider-Mana by sme sa tešili len v prípade, že by film produkovalo Marvel Studios a nie Sony. Ani jeden z dvojice filmov o Venomovi neohúril a neveríme, že prítomnosť Spider-Mana v potenciálnom treťom diele by to zachránila. Nakoniec, aj Carnage je skvelá komiksová postava, ale dvojku Venoma vôbec nezachránila, práve naopak. Sony jednoducho nedokáže svoje postavy spracovať tak zaujímavo a dobre ako Marvel. 

Mimochodom, Sony očividne chystá niečo s postavou Toxin. Venom je však v inej dimenzii, Carnage je mŕtvy a Spider-Man v tom svete neexistuje, takže bude zaujímavé sledovať, či sa ukáže vo Venomovi 3 až o niekoľko rokov neskôr, keď sa Venom vráti do tohto univerza, alebo dostane svoju sólovku podobne ako Venom Toma Hardyho.

Herec Stephen Graham však zďaleka nedokáže do kín prilákať toľko divákov ako Tom Hardy, takže si skôr myslíme, že sa Toxin objaví aj v nejakom budúcom filme (mimo MCU). 

Domov
Zdieľať
Diskusia