Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2021, 15:30
Čas čítania 4:58
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila?

Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

Všetko, čo si si možno nevšimol v traileri pre No Way Home.

Konečne sme mohli vidieť trailer na tretieho Spider-Mana s podtitulom No Way Home. Dnes už vieme, že sa bude zaoberať multiverse, a teda viacerými alternatívnymi svetmi a dimenziami z prostredia Marvelu.

V komiksoch to znamenalo odlišné verzie hrdinov a záporákov, vo filmovom svete to dovolí Marvelu, aby napríklad spojil filmy od Sony (Spider-Man filmy s Andrewom Garfieldom, Tobeym Maguierom či Tomom Hardym ako Venomom) s tými v MCU (Avengers). 

Odporúčané
5 najočakávanejších septembrových kinofilmov 5 najočakávanejších septembrových kinofilmov 23. augusta 2021, 17:49

Už dlhšie vieme, že v No Way Home sa ukážu viaceré známe postavy z predošlých Spideyho filmov, no a dnes sa nám niekoľko z nich aj oficiálne potvrdilo. Po tom, čo Doctor Strange nešťastne pokazí silné kúzlo, sa zrejme prelomí časová a priestorová kontinuita, čo spôsobí, že sa prepoja alternatívne dimenzie (multiverse).

Či už to bude jeho pričinením, alebo nadviaže na koniec Lokiho, keď sa Sylvie postarala o to, že takzvaná Sacred Timeline zostala nekontrolovaná (viac o tom tu), vyústi to v obrovské problémy. V traileri sa toho deje ozaj veľa. Je možné, že Spidey sa rozdelí do viacerých dimenzií, respektíve viaceré dimenzie sa spoja v jednu. Vidíme aj Strangea, ktorý Petra Parkera školí o tom, že nemôže donekonečna žiť dvojitý život (Parker/Spider-Man). 

Spider-Man: No Way Home
Zdroj: Marvel Studios

Následne vidíme aj scénu, v ktorej zo Spider-Mana vyrazí astrálnu projekciu Petra Parkera, čo môže znamenať viaceré veci. Špekulovať o tom nejdeme. Na internete sa totiž objavili potenciálne pravdivé spoilery, ktoré vyzrádzajú dej väčšiny filmu a pokazia ti mnohé prekvapenia. 

Po tom, čo sa jednotlivé svety začnú spájať, vidíme v rýchlych prestrihoch viacero akčných scén. Na stotinu sekundy sa v tme ukáže niečo, čo vyzerá ako záporák Lizard z The Amazing Spider-Man s Andrewom Garfieldom. Následne vidíme žlté blesky, ktoré signalizujú záporáka Electra (objavil sa v The Amazing Spider-Man 2). Na zlomok sekundy sa objaví aj hora piesku/zeme v neprirodzenom tvare, čo zase odkazuje na prítomnosť Sandmana zo Spider-Man 3 od Sama Raimiho. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Farba Electrových bleskov je však z toho všetkého najzaujímavejšia. V The Amazing Spider-Man bola modrá, rovnako ako samotný Electro. Tu je však žltá, čo môže znamenať, že ide o inú verziu Electra. Fakt, že tento Electro nebude modrý, potvrdil aj jeho herecký predstaviteľ Jamie Foxx.

Vzhľadom na udalosti z Lokiho vieme, že alternatívne verzie postáv cestujúce naprieč časom a dimenziami sa nazývajú Variants. Je celkom možné, že týchto záporákov budú síce hrať herci, ktorí ich stvárnili v predošlých filmoch, no charakterovo budú celkom iní. 

Sedelo by to aj preto, že na konci Lokiho sme spoznali postavu s menom He Who Remains. Šlo o zostarnutú verziu Kanga the Conquerora, ktorý sa stane ďalším veľkým marveláckym záporákom. Obe verzie postavy stvárni Jonathan Majors a my už vieme, že jeho skutočný Kang sa bude správať inak než ten na konci Lokiho. Je teda vysoko pravdepodobné, že Electro, Sandman a všetci ostatní budú odlišní, než akých si ich pamätáme.

To však neznamená, že všetky tieto postavy budú odlišné. Ak bude Electro z Earth-1, Sandman môže byť z Earth-2 a Lizard zase z Earth-3, čiže z alternatívnych verzií sveta. No a potom tu máme Green Goblina. Na 100 % to nepotvrdíme, ale myslíme si, že ten smiech v pozadí skutočne patrí Willemovi Dafoovi, ktorý postavu stvárnil v Raimiho trilógii. V rýchlosti vidíme aj Goblinovu bombu, otázne teda už je len to, o akú verziu Goblina ide.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102406 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Budú Green Goblin a Doctor Octopus verziami z pôvodnej Spider-Man trilógie od Raimiho?
  • Bude Electro vyzerať inak než vo filme The Amazing Spider-Man 2?
  • Prečo si myslíme, že vo filme sa skutočne objavia Andrew Garfield a Tobey Maguire ako predošlí Spider-Mani?
  • Uvidíme vo filme aj Kingpina a Daredevila zo seriálu od Netflixu s rovnakými hercami?
  • Existuje šanca, že vznikne Spider-Man 4 ako pokračovanie Raimiho trilógie s Maguierom?
Domov
Zdieľať
Diskusia