Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júla 2021, 17:30
Čas čítania 5:16
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu

Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu
Zdroj: Sony/The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY LOKI MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY
Uložiť Uložené

Odhalenie hlavného záporáka, Multiverse a potvrdenie 2. série. Finále Lokiho bolo bohaté na zaujímavé udalosti.

Finálny diel seriálu Loki z hľadiska množstva zaujímavých udalostí a nečakaných zvratov nesklamal. V uplynulých 5 epizódach sme sa dočkali viacerých narážok (Ravonna Renslaye je jeho komiksová láska a s príšerou Alioth bojoval aj v komiksoch) a easter eggov na Kang the Conqueror.

Ide o obrovského záporáka z radov Marvel Comics, ktorý Avengerom neraz zavaril na úrovni Thanosa. Práve Kang má byť ďalším záporákom vo fáze 4 a v ďalších filmoch a seriáloch od Marvelu.

Odporúčané
Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor) Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor) 11. júla 2021, 9:30

Nevieme, ako dlho bude hrozbou a či sa s ním Avengeri vyrovnajú v najbližšej veľkej tímovke alebo sa to celé zavŕši v podobnom koncepte ako s Thanosom, teda 3 fázy a 2 veľkofilmy (Avengers Infinity War a Endgame). Kanga najbližšie uvidíme zrejme až vo filme Ant-Man 3: Quantumania. Zároveň to však bude prvýkrát, čo ho uvidíme. Postava, ktorá sa objavila v poslednej epizóde Lokiho, totiž nebola tým istým Kangom, ktorý Avengerom spôsobí problémy. 

Na konci Lokiho sme totiž videli postavu nazvanú He Who Remains. V komiksoch žije rovnomenná postava, ktorá je finálnym riaditeľom organizácie TVA a chráni tok času. V Lokim je táto postava akousi zmesou komiksového He Who Remains a Immortusa. Ktože je to ten Immortus? No predsa Kang the Conqueror! A v tomto bode chápeme, prečo sa ľudia neznalí komiksov môžu škrabať po hlave a prečo si zrejme posledný diel veľmi neužili. 

Immortus je zostarnutá verzia Kanga, obrovského záporáka, ktorý ničil jednu dimenziu za druhou. V staršom veku už jednoducho nemá zapálenie a motiváciu dokazovať si niečo viac a vzdal sa dobýjania celého vesmíru. Immortusovo civilné meno znie Nathaniel Richards. Že je ti to známe?

Kang the Conqueror
Zdroj: Marvel Comics

To bude preto, že v istom bode komiksového príbehu išlo o otca Reeda Richardsa, lídra tímu Fantastická štvorka (geniálny vedec, ktorý sa dokáže naťahovať). V Marvel Studios v súčasnosti pracujú na vlastnej verzii príbehu Fantastickej štvorky, takže sa o Kangovi možno dozvieme viac aj tam. 

Immortus je teda zostarnutá verzia Kanga. Kang má v Marveli viacero podôb a identít. Bol egyptským faraónom a aj Iron Ladom, lídrom Young Avengers. Dokáže cestovať v čase a vyskúšal už množstvo rôznych postáv. Postava v Lokim bola teda záporákom, ale len do istej miery.

Tento Immortus už nechcel dobyť žiadne svety a dimenzie a chránil Sacred Timeline pred príchodom svojich iných verzií. Ako sám tvrdil, jeho identita sa viaže k viac než len obyčajnému menu, keďže mal množstvo mien a identít. A tie ostatné nie sú až také prívetivé ako on.

Kang the Conqueror
Zdroj: Marvel Comics

Sylvie (Sophia Di Martino) teda zabila poslednú bytosť, ktorá svet Marvelu chránila pred spojením rôznych alternatívnych dimenzií. Keď sa to stalo naposledy práve vďaka Nathanielovi Richardsovi, ktorý sa neskôr stal Kangom, Iron Ladom, faraónom či Immortusom, nastala udalosť známa ako Multiversal War, teda vojna medzi rôznymi alternatívnymi svetmi. Ako totiž Richards zistil, nie všetky jeho alternatívne verzie majú dobré srdce a niektorí túžia po moci. 

Čaká nás teda niečo podobné? Uvidíme v ďalšej fáze Marvelu vojnu rôznych svetov? Marvel si týmto krokom otvoril dvere k celej plejáde možných komiksových udalostí. Na stole je absolútne všetko. Akýkoľvek komiksový príbeh, postava a zvrat sa môžu stať kedykoľvek v priebehu ďalších filmov a seriálov a z dôvodu prepojeného Multiversa to bude mať aj logické vysvetlenie a opodstatnenie. 

Môže sa teda v nejakom marvelovskom filme ukázať v malej cameo role Hugh Jackman ako Wolverine? Áno. Znamená to, že si vytvorili spôsob, akým dostanú Deadpoola v podaní Ryana Reynoldsa do MCU? Áno. Znamená to, že môžu predstaviť viacero verzií známych postáv, ako napríklad Toma Cruisa ako Iron Mana? Áno.

Loki
Zdroj: Disney+ The Walt Disney

Marvel svoje príbehy vytváral postupne a opatrne pridával jednu postavu za druhou. Stále tak mali veľa možností, kam svet Marvelu posunúť, no zdá sa, že nemajú záujem robiť veci na pol plynu a vytvárajú si pôdu pre obrovské príbehové udalosti. Možno aj vďaka tomu sa dočkáme Blada bojujúceho s upírmi, čo doteraz v rámci marvelovského sveta veľmi nesedelo.

Rovnako môže do tohto sveta prísť X-Men a iné postavy. Fantázii sa medze nekladú. A zatiaľ čo toto všetko je hudbou budúcnosti, udalosti v Lokim ovplyvnia aj najbližšie projekty. Spider-Man 3 má obsiahnuť dôležité udalosti spojené s Multiversom. Nakoniec, už vieme, že v ňom budú hrať niektorí herci z predošlých verzií Spider-Mana od režisérov Sama Raimiho a Marca Webba.

Odporúčané
Doctor Octopus bude skutočne vo filme Spider-Man: No Way Home. Herec Alfredo Molina však asi vyspoiloval viac, ako mohol Doctor Octopus bude skutočne vo filme Spider-Man: No Way Home. Herec Alfredo Molina však asi vyspoiloval viac, ako mohol 18. apríla 2021, 18:52

Potvrdené to nie je, ale pravdepodobne sa dočkáme aj pôvodných verzií Spider-Mana v podaní Tobeyho Maguiera a Andrewa Garfielda. Súčasťou deja bude aj Doctor Strange. Celé si to užijeme už 17. decembra 2021, keď do kín príde práve Spider-Man: No Way Home. 

Ďalším filmom po Spideym bude Doctor Strange in the Multiverse of Madness už 25. marca 2022. V dvojke bude dôležitú rolu zohrávať aj Wanda ako Scarlet Witch, no a vďaka informáciám od The Hollywood Reporter vieme, že sa v snímke údajne objaví aj Loki v podaní Toma Hiddlestona.

Obe snímky sa teda budú točiť okolo Multiversa, no nevieme, o čom presne budú a aké postavy v nich uvidíme. Marvel nás teda rozhodne má čím prekvapiť. A ak by si to náhodou prehliadol, na konci finále Lokiho nám Marvel Studios potvrdili, že sa dočkáme aj 2. série. 

A čo vlastne Kang the Conqueror dokáže? He Who Remains vyzeral v Lokim ako celkom bezbranný jedinec, ktorý akurát predvída blízku budúcnosť. Skutočný Kang the Conqueror na vrchole svojej moci a ambícií je neuveriteľne silná bytosť na úrovni Thanosa. 

Kang je nesmierne inteligentný a brilantný vedec. Ako jediná známa bytosť v marvelovských komiksoch dokáže cestovať v čase bez toho, aby tým narušil dejiny či vytváral alternatívne reality. Dokáže sa dostať hocikam a hocikedy a má prístup k technológiám z budúcnosti. 

Kang je aj úžasný vojenský taktik a skúsený bojovník/generál schopný skvelo ovládať masy vojakov. Je úžasný aj v pästných súbojoch, keď bez problémov dokáže zložiť Captaina America (Steva Rogersa). Dokázal sa oddeliť od svojho budúceho ja (Immortus) len silou vôle, aby tak nikdy neprestal dobývať svety. 

Je schopný vytvárať rôzne technológie presahujúce aj výtvory Iron Mana či Doctora Dooma. Je majiteľom obrovskej vesmírnej lode a veľmi špeciálneho brnenia, ktoré z neho robí nadčloveka. V podstate je to takmer dokonalý záporák a Avengeri s ním budú mať bez Iron Mana a Captaina America veľký problém. 

Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki spôsobil Multiverse a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu
Zdroj: Marvel

Keď Kanga uvidíme najbližšie, pravdepodobne pôjde o úplne inú postavu než v Lokim. Môžeš čakať, že sa bude inak správať, inak vyzerať a bude mať celkom iné schopnosti. Nás teší, že ho naozaj stvárni Jonathan Majors, ktorý je skutočne kvalitným hercom. Dokázal to ako vo filme Lovecraft Country, tak aj v The Last Black Man in San Francisco.

Jednu vec si však nevieme vysvetliť. Na konci finále Lokiho sme videli, ako ho Slyvie (pravdepodobne nechtiac) poslala do inej dimenzie a TVA, ktorej kraľuje Kang the Conqueror či nejaká jeho iná identita. Má teda každá dimenzia svoju vlastnú verziu TVA? Nevravel však He Who Remains, že práve on drží ostatné reality mimo tej ich, aby sa neprepojili a nenastala ďalšia Multiversal War?

Nechcú ostatné Kangove verzie spojenie vesmírov a ďalšie dobývanie? Načo by im teda bola organizácia TVA, ktorá v podstate ochraňuje alternatívne reality pred tým, aby sa spojili? To nám akosi nedáva zmysel, ale možno nám to tvorcovia vysvetlia v ďalšej sérii či v inom filme. 

4. fáza MCU

2021
Black Widow
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Eternals
Spider-Man: No Way Home

Hawkeye
Ms. Marvel
What If?


2022

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Black Panther: Wakanda Forever

Thor: Love and Thunder

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Moon Knight (Disney+)

She-Hulk (Disney+)

Secret Invasion (Disney+)

The Guardians of the Galaxy – Holiday Special (Disney+)

2023

The Marvels

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Filmy, o ktorých nevieme, kedy ich uvidíme a súčasťou ktorej fázy budú: Captain America 4, Blade, Deadpool 3, nová Avengers tímovka, X-Men, Fantastic Four. Seriály, ktorých dátumy premiér nepoznáme: Armor Wars (Disney+), Ironheart (Disney+), seriál o Wakande a Okoye (Disney+) a I am Groot (Disney+).

Čo bude nasledovať po tomto, netušíme, no určite môžeš počítať s ďalšími pokračovaniami (Shang-Chi 2, Captain Marvel 3, Doctor Strange 3 a podobne). Zatiaľ však nemá význam špekulovať o nich. 

Domov
Zdieľať
Diskusia