Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2021, 17:49
Čas čítania 5:12
Dominik Vetrák

5 najočakávanejších septembrových kinofilmov

5 najočakávanejších septembrových kinofilmov
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Tieto filmy si v kine nechá ujsť len málokto.

Hollywoodske štúdiá sa aj naďalej pokúšajú oživiť kiná. Diváci sa však do nich stále nehrnú. Dôkazom toho (ak ti nestačí návštevnosť tvojho lokálneho kina) sú aj medzinárodné tržby. Prerába skoro každý jeden nový film a my netušíme, kedy sa situácia zmení. Pokiaľ však nezačneš znova chodiť do kina, bude to len horšie a nakoniec sa to možné celé na pár mesiacov zase zatvorí.

My budeme dúfať, že aspoň septembrový program ostane bez zmeny, pretože už netrpezlivo vyzeráme premiéru novinky James Bond: No Time to Die. Ak sa nič neudeje, koncom mesiaca uvidíme labutiu pieseň Daniela Craiga v jeho najznámejšej role. 

Odporúčané
5 skvelých seriálov, pri ktorých chytíš aj niekoľko záchvatov smiechu. Všetky nájdeš na Netflixe 5 skvelých seriálov, pri ktorých chytíš aj niekoľko záchvatov smiechu. Všetky nájdeš na Netflixe 20. augusta 2021, 14:30

1. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 2. 9. 

Ešte pred Bondom však dorazí ďalšia epizóda najdrahšieho seriálu histórie s názvom Marvel Cinematic Universe. Najnovšia marvelovka nám predstaví svojho prvého ázijského hrdinu, konkrétne ide o majstra bojových umení z Číny. Komiksového Shang-Chiho vychoval a vytrénoval jeho otec Fu Manchu – čínsky mafiánsky bos a nesmrteľný čarodejník.

Filmová verzia však bude iná. Tu bude Shang-Chiho otcom Mandarin, líder zločineckej a teroristickej organizácie Ten Rings. O nej si počul aj v treťom Iron Manovi, kde si Mandarina zahral Ben Kinsgley. Šlo však len o herca, pričom skutočný Mandarin sa niekde schovával. Teraz sa svetu ukáže v celej svojej kráse a postaví sa mu práve Shang-Chi so svojimi starými, ale aj novými priateľmi. A mimochodom, Ben Kingsley bude aj v tomto filme. 

Shang-Chi nemá superschopnosti. Nie je to žiaden Captain America s vylepšeným telom, ale dokáže bojovať ako málokto v marvelskom svete. Jeho schopnosti sa možno vo filme zmenia, no v prvom rade sa dočkáme poriadne akčného filmu s úžasnou choreografiou súbojov. Hlavnú postavu stvárni Simu Liu, pričom uvidíme aj spomínaného Bena Kingsleyho, Awkwafinu, Benedicta Wonga, Michelle Yeoh a ďalších. Drvivú väčšinu hereckého obsadenia tvoria čínski herci.


P. S. Menšiu rolu bude mať aj záporák Abomination, ktorý naposledy bojoval s Hulkom ešte vo filme The Incredible Hulk, keď hral Hulka Edwart Norton.

2. Mimi šéf: Rodinný podnik – 2. 9. 

Najočakávanejším animákom mesiaca bude zrejme dvojka Mimi šéfa. Úspešný animák o inteligentných, hovoriacich a špeciálne vycvičených batoľatách zaznamenal v roku 2017 obrovský úspech. Tvorcovia sa okamžite pustili do práce na seriáloch a iných projektoch, no a v septembri ukážu deťom pokračovanie filmového príbehu. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Príbeh dvojky sa presunie o množstvo rokov do budúcnosti. Ted a Tim sú už dospelí chlapi. Majú sa radi, ale občas spolu stále nevychádzajú a jeden s druhým nesúhlasia. Ted je ponorený vo svojom biznise a ide mu hlavne o peniaze, zatiaľ čo Tim vychováva dve deti. Ukáže sa, že jedno z nich je špiónom a členom Baby Corp. Z Teda a Tima dočasne urobí deti, aby mu pomohli vyriešiť mysteriózny kriminálny prípad.

A zvyšok si vieš buď domyslieť, alebo vyčítať z traileru, ktorý jasne udáva štýl animáku. Ak máš deti či veľmi malých súrodencov, pokojne ich zober do kina. Ak však ako dospelý hľadáš animák pre náročnejších, Baby šéfovi/Mimi šéfovi 2 sa vyhni.

3. Malignant – 9. 9. 

Čo by to bol za mesiac, keby v kinách nešiel nejaký animák a zároveň horor, však? A zatiaľ čo Baby šéf 2 veľa ľudí zrejme nezaujme, horor Malignant/Vtelenie zla je už z úplne iného súdka. Réžie sa totiž chopil James Wan, režisér prvého Saw, Insidious a prvých dvoch dielov hororu Conjuring. Wan je schopný hororový režisér, ktorý dokáže prekvapiť originálnymi nápadmi a skvelým spracovaním duchov/príšer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia