Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. augusta 2021, 14:30
Čas čítania 5:00
Dominik Vetrák

5 skvelých seriálov, pri ktorých chytíš aj niekoľko záchvatov smiechu. Všetky nájdeš na Netflixe

5 skvelých seriálov, pri ktorých chytíš aj niekoľko záchvatov smiechu. Všetky nájdeš na Netflixe
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na Netflixe nájdeš tisícky seriálov, no máloktorý z nich ťa skutočne rozosmeje.

Keď sa pozrieš do katalógu Netflixu, objavíš v podstate nekonečné množstvo filmov a seriálov. Nikto však nemá čas postupne pozerať každú jednu vec. Obzvlášť s humorom je to náročnejšie. Každému z nás sa zdá vtipné niečo iné a Netflix ponúka široké spektrum komediálnych seriálov a programov, ktoré dokážu pobaviť. Týchto päť z nich považujeme za najlepšie.

Väčšina z nich nie je priamo od Netflixu, takže je možné, že časom tento katalóg opustia. Vyslovene animovaným sitkomom sme sa snažili vyhnúť, takže nečakaj tipy na Archer či Rick and Morty (tieto dva na Netflixe už aj tak nie sú), Final Space, Big Mouth či BoJacka Horsemana. Ak si náš pravidelný čitateľ, o týchto „must-watch“ seriáloch už aj tak vieš (áno, znova apelujeme na to, aby si si pozrel BoJacka!).

Odporúčané
Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia? Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia? 25. júla 2021, 16:28

1. Master of None

Aziz Ansari je americký komik, herec, producent, scenárista a proste všetko, čo ti napadne. Jeho zrejme najvydarenejším projektom je seriál Master of None, ktorý Netflix originálne produkuje. 

Dej sa točí okolo relatívne mladého Američana menom Dev Shah, ktorý je neúspešným hercom v New Yorku. Na seriáli ťa najviac zaujmú scény, ktoré ti budú náramne pripomínať tvoj vlastný život. Každý z nás sa dokáže vcítiť aspoň do niekoľkých z týchto situácií, vďaka čomu sú postavy aj príbeh autentické.

Riešia sa tu seriózne a depresívnejšie témy, no oveľa viac sa nasmeješ a obľúbiš si vtipné vystupovanie skvelo napísaných postáv. Master of None si trefne uťahuje zo spoločenských stereotypov v USA, dokáže ťa však rozosmiať aj vtipmi, ktoré nesúvisia s politikou, rasizmom, so sexizmom a podobne.

Ansari ako režisér, scenárista a herec v hlavnej úlohe disponuje zaujímavou kompozíciou: sarkazmus sa mieša so satirou, smútok s úprimným šťastím a podobne. Slovom, ktoré vystihuje Master of None, je úprimnosť. Približne polhodinové epizódy ubehnú neuveriteľne rýchlo, za čo môže najmä podmanivý príbeh doplnený o ľudsky humorné situácie inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré sa Azizovi stali aj v reálnom živote. Zaujímavé je, že jeho seriálových rodičov hrajú jeho skutoční rodičia, čo je občas na ich hereckých výkonoch cítiť, avšak je to veľmi sympatické.

2. The Good Place

Eleanor (Kristen Bell, známa zo seriálu Veronica Mars) sa po smrti zobúdza v nebi. Počas života spravila toľko dobrého, že si zaslúžila dostať sa na Dobré miesto (The Good Place). Mnohí jej kamaráti sa však dostanú na Zlé miesto (The Bad Place). Eleanor čoskoro zistí, že si ju pomýlili s inou ženou a ani ona na toto miesto nepatrí. Zverí sa svojej „spriaznenej duši“ – Chidimu Anagonyeovi, vysokoškolskému profesorovi – a od tohto momentu sa začína spŕška úžasných vtipov, humorných situácií a momentov, vďaka ktorým si každú z postáv zamiluješ. 

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Seriál sa končí po 4 sériách a na konci zrejme neudržíš slzy. The Good Place sa môže spoľahnúť na celú plejádu vynikajúcich postáv a hercov, ktorí ich vierohodne stvárnili vo viacerých netradičných životných okamihoch. Koncept s nebom a peklom je nekonečnou studnicou originálnych nápadov a diváka poteší aj nečakaný a vynikajúci príbehový zvrat, vďaka čomu sa seriál pohne veľmi zaujímavým smerom. V najlepšom sa posúva ďalej, a tak ťa baví až do konca. 

Trailer seriál nepredáva zďaleka tak dobre, ako keď ho pozeráš. Jednoducho si pozri z každého seriálu v článku pár dielov a uvidíš, na čo sa namotáš najviac. Len sa potom nečuduj, keď zistíš, že si všetky série zhltol v priebehu niekoľkých dní a že na konci roníš krokodílie slzy, pretože seriál má veľmi emotívny záver.

3. Modern Family

Legendárny americký sitkom si zamilovali mnohé generácie. Odkazovala naň aj úspešná miniséria Wandavision od Marvelu. V centre diania sú tri rodiny. Jay Pritchett sa oženil so sexy Kolumbijčankou Gloriou (Sofia Vergara ti svojím sexappealom vyrazí dych v každej epizóde) a hľadá si cestu k jej synovi Mannymu. Jayova dcéra zase s Philom vychováva tri deti. Alex je inteligentná, Hailey je tak trochu zaostalá pubertiačka, ktorá myslí iba na chlapcov, a Luke je… Luke. Pochopíš, keď uvidíš. Veľkú rodinu uzatvára Jayov syn Mitchell, ktorý žije so svojím partnerom Cameronom a ich adoptovanou dcérou Lily. 

Počas 11 sérií budeš sledovať, ako jednotlivé postavy starnú a ako sa z detí stávajú dospelí ľudia, čo má neuveriteľne silnú nostalgickú energiu. Seriál nemá ani po 2 sériách ucelený príbeh a ide skôr o poviedkové príbehy o bežných rodinných problémoch a stresových situáciách, ktoré ťa však dostanú do kolien. Humor pramení z využívania stereotypov, občasných „prúserov“, ktoré postavy vytvoria, či z detskej hlúposti.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Seriál si počas 11 sérií nie vždy drží vysokú kvalitu, no najmä prvé série ťa dokážu rozosmiať v každej jednej epizóde hneď niekoľkokrát. Musí ti však sadnúť štýl humoru, ktorý je celkom jednoduchý, no zakaždým dokáže trafiť na tú správnu strunu. Leví podiel na tom majú herci, ktorí humorné scény predvádzajú úplne geniálne. 

 

4. Brooklyn Nine-Nine

Po 8 sériách sa rozlúčime s detektívmi a policajtmi z Brooklynu, ktorí nás rozosmiali nespočetne veľakrát. Seriál sa zameriava na policajný okrsok 99, ktorý je plný zaujímavých postavičiek. Šéfom oddelenia je nevyspytateľný „robotický“ Holt. Ten musí držať na uzde celú plejádu postáv – od agresívnych policajtiek cez nezodpovedných detektívov s neortodoxnými metódami po lenivcov, neschopákov a celkovo ľudí, ktorí mu dennodenne pridávajú vrásky na tvári. 

Hlavnou postavou je Jake Peralta (vynikajúci Andy Samberg), ktorý je zamilovaný do svojej kolegyne Amy. Spoločne vyšetrujú vtipné a bizarné prípady, hľadajú spôsob, ako správne žiť, naprávajú si nahnuté vzťahy s priateľmi a v každej epizóde nezabudnuteľne „hláškujú“. Seriál je nesmierne uvoľnený a má neuveriteľne charizmatické a milé postavy, ktoré ti hneď prirastú k srdcu. Namiesto traileru ti odporúčame pustiť si video nižšie, ktoré dokonale vystihuje humor tohto seriálu.

Aktuálne sa vysiela posledná séria zložená z 10 častí. Každý piatok vyjdú dve naraz a zatiaľ musíme s prekvapením uznať, že sú celkom dobré. V súvislosti s hnutím BLM a minuloročnými udalosťami v USA tvorcovia celú 8. sériu zmenili a prekopali od základov, čo je niekedy nepríjemne cítiť v príbehu a správaní postáv. Občas to však vyústi v zábavné či neočakávane emotívne scény, ktoré toto dianie spracúvajú citlivo. 

5. After Life

Humor Rickyho Gervaisa nie je pre každého. Ak si príliš seriózny, čo sa týka sexizmu, rasizmu, slušného správania, a nedokážeš si z vážnych vecí vystreliť, asi ti veľmi nesadne. Avšak ak ti neprekáža trochu čierneho humoru, Rickyho si zamiluješ. A rovnako si zamiluješ seriál, ktorý vytvoril pre Netflix. Volá sa After Life a Gervais v ňom hrá nevrlého, cynického, sarkastického a sem-tam nepríjemného čerstvo ovdoveného chlapa plného hnevu a samovražedných myšlienok.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Spoločne so svojimi priateľmi a novými ľuďmi, ktorých spozná, začína rozmýšľať nad tým, že sa oplatí žiť ďalej, aj keď to v súčasnosti nedáva zmysel. Neverí, že ešte s niekým dokáže byť, no naučí sa, že časom sa to možno zmení. Väčšinu stopáže však Ricky aj tak hláškuje, robí si žarty zo širokej skupiny ľudí a nenecháva nitku suchú obzvlášť na ľuďoch, ktorým by sme všetci radi niečo povedali priamo do očí, ale keďže chceme byť slušní, nikdy to neurobíme. Ricky však žije mottom, že ak ho to prestane baviť, jednoducho sa zabije, takže neexistuje dôvod, aby nerobil a nehovoril, čo sa mu zachce. 

Bonus: Vymítač (Egzorcysta)

Jeden animovaný tip sme si predsa len nemohli odpustiť. Ani nemecké nadávky nemajú taký šmrnc, ako keď Poliak začne „ku*wovať“. A presne to je Exorcista. Bogdan je amatérsko-profesionálny zabijak démonov, diablov a všetkého nadprirodzeného. Občas si však s nimi aj vypije a zavtipkuje.

Je to typický dedinsko-sedliacky typ plný mnohých stereotypov, ktoré z neho robia továreň na hlášky. Seriál má jednoduchú animáciu a špičkový voice acting (keďže ide o pôvodné poľské znenie). Prvá epizóda sa trochu zbytočne ťahá, preto si ich pozri aspoň niekoľko. Majú len pár minút a my ti garantujeme, že miestami sa pobavíš úplne kráľovsky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia