Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. júla 2021, 16:28
Čas čítania 10:05
Dominik Vetrák

Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia?

Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY NOVÝ MARVEL FILM
Uložiť Uložené

Marvel chystá neuveriteľne veľké množstvo seriálov a filmov. Ak budú všetky také dôležité ako Loki, budeme mať ozaj o čom diskutovať.

Máme za sebou premiéru Black Widow a koniec prvej série Lokiho na Disney+. Predošlý film bol v kinách až pred 2 rokmi, keď sme sa šli pozrieť na Spider-Man: Far From Home. Udrel koronavírus a všetko sa odsunulo, no vďaka streamovacej platforme Disney+ sme sa aspoň dočkali nových seriálov v podobe WandaVision a The Falcon and the Winter Soldier.

Marvel Studios tak konečne začína vydávať svoje produkty. Okrem filmov si teraz najväčší fanúšikovia Marvelu môžu užiť aj seriály, ktorých bude naozaj veľa. Len do konca tohto roka uvidíme ešte 3 filmy a 3 seriály, a to je už takmer koniec júla. V dnešnom článku si bližšie predstavíme, o čom budú jednotlivé projekty a ktorých hercov a postavy v nich uvidíme. 

Odporúčané
Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu 15. júla 2021, 17:30

What If? – 11. august 2021 (Disney+)

23 kratších epizód sa zameria na alternatívne udalosti vo svete Marvelu. Inými slovami, pôjde o udalosti a postavy z Marvelu v celkom či mierne odlišných situáciách, než aké si pamätáme z doterajších filmov a seriálov. Uvidíš tak zombie Avengerov, Peggy Carter namiesto Captaina America či T’Challu s hlasom Chadwicka Bosemana v role Star-Lorda. Ako názov napovedá, What If? znamená v preklade Čo ak?/Čo keby?

Čo keby sa Iron Man nikdy nestal Iron Manom, lebo ho pred výbuchom bomby, ktorá mu do hrude zakliesnila nebezpečné črepy, zachránil Killmonger (Michael B. Jordan)? Vzhľadom na udalosti Lokiho, ktorý otvoril Multiverse, je prospekt tohto seriálu razom oveľa zaujímavejší.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 3. september 2021 (kino)

Dlhočizný názov filmu odpustíme, keďže nás zoznámi so skutočným Mandarinom, lídrom zločineckej organizácie Ten Rings, ktorá stála za únosom Tonyho Starka v úplne prvom Iron Manovi. V Iron Manovi 3 si Mandarina zahral Ben Kingsley, no ukázalo sa, že šlo len o podvrh a skutočný Mandarin sa skrýva. Konečne sa ho dočkáme v origin snímke o Shang-Chim, čo znamená, že sa pozrieme na jeho zrod. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Shang-Chi je zrejme najznámejší ázijský marvelský hrdina, takže očakávame, že snímka bude v Číne obzvlášť populárna. Väčšinu hereckého obsadenia tvoria Ázijci a ty sa tak môžeš tešiť aj na postavu Wonga z Doctora Strangea. Toho si mohol vidieť v traileri, keď bojoval s Abomination. Ide o zelenú obludu z The Incredible Hulk, ktorá sa odvtedy vo svete Marvelu neukázala. 

Máme tu teda návrat Abomination, avšak už v komiksovo vernej podobe, Wonga, sympatické hlavné postavy v podaní hercov Simu Liu a Awkwafiny, Mandarina a zaujímavo vyzerajúce choreografie súbojov na štýl ázijských bojových umení. Marvel nám jednak predstaví nového hrdinu, jednak nás poteší staršími a obľúbenými postavami. Viac sa o snímke dozvieš tu.

Eternals – 5. november 2021 (kino)

Eternals je veľkou hrdinskou tímovkou s poriadne slušným hereckým obsadením. Hlavné roly si zahrajú Kit Harington a Richard Madden z Game of Thrones, komik Kumail Nanjiani či Brian Tyree Henry z Atlanty. Salmu Hayek a Angelinu Jolie asi predstavovať netreba. Eternals stvorili Celestials (v Marvel Cinematic Universe ich zastupuje napríklad Grandmaster z Thora či Collector z Guardians of the Galaxy), aby chránili Zem. 

V traileri k filmu sme sa však dozvedeli, že vo väčšine prípadov vlastne Zem chrániť nemôžu. Nevieme tak, prečo Avengerom doteraz nepomohli, hoci na Zemi žijú zrejme už stovky rokov. Možno nám to tvorcovia vysvetlia aj v súvislosti s koncom Lokiho a Multiverse? Otázne je aj to, akej hrozbe budú čeliť a či sa o tom dozvedia Avengeri. Budú obe skupiny chrániť Zem oddelene od seba alebo sa nakoniec spoja?

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Pre tím Avengers a celkový čas hrdinov na plátne by ich spojenie robilo problém, keďže Eternals tvorí až 10 hrdinov. A keďže je to Marvel, nečakáme, že by ich pár zabili už v prvom filme. Eternals je jedným z najzaujímavejších projektov Marvelu, pretože v ňom hrajú netradiční herci a režíruje Chloe Zhao, ktorá za Nomadland dostala Oscara. Špekulovalo sa, že v Eternals uvidíme aj mladšieho Thanosa. Akokoľvek by nás to potešilo, zrejme ide iba o zbožné prianie fanúšikov. Viac sa o komiksovke dozvieš tu.

Hawkeye – 2021 (Disney+)

Seriál Hawkeye bol zaujímavý už aj pred filmom Black Widow. Mohli sme sa tešiť na to, že Jeremy Renner dostane viac priestoru. Ide o šikovného herca, ktorý so správnym materiálom a réžiou dokáže priniesť na plátno či obrazovku kvalitné herecké výkony. V seriáli údajne začne prichádzať o sluch a definitívne sa rozhodne odísť do zaslúženého dôchodku. Či už z vlastnej vôle, alebo nasilu, bude musieť vycvičiť svojho nástupcu.

V tomto prípade ide o nástupkyňu Kate Bishop, takže sa udejú podobné veci ako v komiksoch. Kate si zahrá charizmatická a skvelá herečka Hailee Steinfeld (Bumblebee). Okrem týchto dvoch hercov uvidíme množstvo ďalších ako Vera Farmiga, no v prvom rade nás teší účasť Tonyho Daltona, ktorého budeš poznať z Better Call Saul v úchvatnej role Lala Salamancu.

Okrem toho v seriáli bude účinkovať aj Florence Pugh ako Yelena. Tá sa zrejme stane novou Black Widow, no ešte predtým konfrontuje práve Clinta Bartona (Hawkeye). Na konci filmu Black Widow jej totiž záhadná Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julie Louis-Dreyfus zo seriálu Veep) povedala, že práve Clint môže za smrť jej sestry Natashe. Zrejme si párkrát dajú do držky, než si Yelena uvedomí, akí blízki si Clint a Natasha boli.

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Čaká nás teda viacero dejových línií. Od Hawkeya prichádzajúceho o sluch a trénujúceho svojho nástupcu cez novú Black Widow až po hlavného záporáka, o ktorom nič nevieme. Seriál Hawkeye je jednoznačne najzaujímavejší z tých, ktoré Marvel zatiaľ ohlásil. Viac sme si o Black Widow povedali v tomto článku.

P. S.: V minisérii bude debutovať aj indiánska nepočujúca hrdinka Echo. Hrať ju bude Alaqua Cox, ktorá je nepočujúcou herečkou. Klobúk dole, Marvel. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hawkeye (@hawkeyeseries)

Ms. Marvel – 2021 (Disney+)

Tohtoročný seriál, o ktorom vieme najmenej. Zároveň sa však naň tešíme, lebo všetky jeho epizódy režírovali režiséri Bad Boys 3 – Adil El Arbi a Bilall Fallah. Hlavnou postavou je Kamala Khan, pakistansko-americká tínedžerka žijúca v New Jersey. Ms. Marvel sa v roku 2014 stala prvou moslimskou hrdinkou od Marvelu, ktorá dostala svoj vlastný komiks. V minisérii od Marvel Studios a Disney+ bude prvou moslimskou hrdinkou. 

Postavu stvárni Iman Vellani, neznáma herečka, pre ktorú bude seriál prvou profesionálnou rolou. Kamala dokáže roztiahnuť telo do takmer akéhokoľvek tvaru či veľkosti. Je veľkou fanúšičkou Captain Marvel, s ktorou sa stretne buď v minisérii, alebo rovno vo filme Marvels, čo je v podstate Captain Marvel 2. Zatiaľ nevieme, kto bude záporákom.

Spider-Man: No Way Home – 17. december 2021 (kino)

O Spider-Manovi sme si toho už povedali veľmi veľa. Jeho identita bola na konci predošlého filmu odhalená a Parkera tak čakajú ťažké časy. Spríjemňovať mu ich bude MJ (Zendaya), s ktorou sa konečne dal dokopy. Dnes je už isté, že snímku zasiahne Multiverse. Uvidíme totiž Jamieho Foxxa ako Electra z Amazing Spider-Man 2 či Alfreda Molinu ako Doctora Octopusa zo Spider-Man 2.

Odporúčané
Kto je seriálový Punisher Jon Bernthal? Roky žil v Rusku, kde ho takmer zabila mafia a jedna pouličná bitka ho navždy zmenila Kto je seriálový Punisher Jon Bernthal? Roky žil v Rusku, kde ho takmer zabila mafia a jedna pouličná bitka ho navždy zmenila 14. marca 2023, 12:30

Viaceré zdroje tvrdia, že sa vráti aj Emma Stone ako Gwen Stacy (herečka to vyvrátila), no a ukázať sa majú aj Andrew Garfield a Tobey Maguire ako predošlí Spider-Mani. Potvrdený je Benedict Cumberbatch v role Doctora Strangea, ktorý nahradí Iron Mana ako Spideyho mentor.

Čo všetko si na nás Marvel prichystal, sa radšej nebudeme ani pokúšať vyšpekulovať. Možnosti sú nekonečné a my očakávame, že tento film bude splneným prianím všetkých komiksových fanúšikov. Viac si o projekte prečítaš tu.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 25. marec 2022 (kino)

Pokračovanie Doctora Strangea má veľmi zaujímavý názov a zrejme nie je náhoda, že premiéruje hneď po Spider-Manovi. Vo filme sa nepochybne dozvieme viac o Multiverse a o tom, ako to celé funguje a ktoré postavy sa vďaka tomu dostanú do Marvel Cinematic Universe. 

V snímke bude dôležitú rolu zohrávať aj Wanda ako Scarlet Witch, no a vďaka informáciám od The Hollywood Reporter vieme, že sa v snímke údajne objaví aj Loki v podaní Toma Hiddlestona, čo po udalostiach jeho seriálu dáva zmysel (viac sa o tom dozvieš tu). Vráti sa aj Chiwetel Ejiofor ako Baron Mordo, no určite nebude jediným záporákom. 

Tým by mohol byť Nightmare – démon a vládca Dream (snovej) dimenzie. Nightmare dokáže čerpať silu zo psychických energií a z podvedomia snívajúcich bytostí. V hre je stále aj Dormammu, záporák z jednotky či úplne iná postava pochádzajúca z Multiverse, nehovoriac o tom, že nejaké problémy zrejme narobí aj Wanda so svojimi novými schopnosťami. Režíruje Sam Raimi, ktorý natočil pôvodnú trilógiu Spider-Mana.

P. S.: Neboli by sme prekvapení, ak by cameo dostal aj Mahershala Ali ako Blade.

Doctor Strange
Zdroj: Marvel Comics/Marvel Studio

Moon Knight – 2022 (Disney+)

Oscar Isaac je Moon Knight. Perfektná voľba so skvelým hercom, aj keď možno trochu starším, keďže herec má už 42 rokov. Moon Knight je pritom, veľmi odľahčene povedané, taký marvelovský Batman. Musí byť teda vo forme, čo s pribúdajúcimi rokmi nebude pre herca vôbec jednoduché, no a všetci vieme, že Marvel svoje postavy využíva pekných pár rokov, než im dovolí ísť do dôchodku či umrieť. 

Odporúčané
Vráti sa Iron Man a Captain America? Marvelu unikajú spoilery a prezrádzajú, ako sa údajne skončí Ant-Man 3 a kto v ňom zomrie Vráti sa Iron Man a Captain America? Marvelu unikajú spoilery a prezrádzajú, ako sa údajne skončí Ant-Man 3 a kto v ňom zomrie 10. februára 2023, 14:30

Civilným menom Marc Spector, milionár a vojak, ktorý bol počas vykopávok v Egypte takmer zabitý. Marc sa však zrútil pred podzemný oltár egyptského boha noci a mesiaca Konshu. Vstúpila do neho moc, uzdravil sa a prijal identitu Moona Knighta. Jeho sila v noci narastá do obrovských rozmerov, a čím je mesiac väčší, tým je hrdina silnejší. Má aj nočné videnie a dokáže vidieť infračervené žiarenie aj auru. V minisérii si zahrajú aj May Calamawy z Ramiho a Ethan Hawke (zrejme ako záporák).

Moon Knight
Zdroj: Marvel Comics/Warner Bros.

Black Panther: Wakanda Forever – 8. júl 2022

Po smrti Chadwicka Bosemana to mali v Marvel Studios veľmi náročné. Očividne však prišli na spôsob, akým si herca uctiť a zároveň pokračovať v príbehu Black Panthera. Nevieme, ako vyriešia hercovu smrť a jej dosah na príbeh, no očakáva sa, že titul Black Panthera prevezme iná postava.

Špekulovalo sa o Shuri, no jej herecká predstaviteľka napísala pár problematických tweetov. V hre je aj M’Baku a malé zrnko nádeje vidíme v návrate Killmongera v podaní Michaela B. Jordana, aj keď nám herec odkázal, že s tým nemáme počítať. V tejto chvíli môžeme fakt len dúfať, že to bude dobre vymyslené. O samotnom deji a záporákoch nevieme nič. Hlbšie sme sa dvojke Black Panthera venovali v samostatnom článku tu.

Black Panther
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios

She-Hulk – 2022 (Disney+)

She-Hulk sa objavila v komiksoch už v 80. rokoch minulého storočia a jej civilné meno je Jennifer Walters. Schopnosti Hulka získala po núdzovej transfúzii krvi od svojho bratranca Brucea Bannera. Jej zelená forma však zvykne byť trochu zoslabená, čím si po premene dokáže zachovať väčšinu svojej osobnosti.

Odporúčané
Marvelovky zažili najhorší rok pre slabé seriály a filmy. Údaje potvrdzujú, že ľudí už prestávajú baviť Marvelovky zažili najhorší rok pre slabé seriály a filmy. Údaje potvrdzujú, že ľudí už prestávajú baviť 29. novembra 2022, 19:30

Ak sa tak stane aj v minisérii, v Marveli budeme mať dvoch inteligentných Hulkov a žiadneho „Smash“ Hulka. A keď už je reč o Hulkovi, tak je prakticky isté, že v minisérii sa objaví aj Mark Ruffalo ako Professor Hulk. Dlho sa špekulovalo, že sa v seriáli objaví Charlie Cox ako Matt Murdock/Daredevil z vynikajúceho seriálu na Netflixe, ktorý bol, bohužiaľ, zrušený. Daredevil by sa mal objaviť buď v seriáli, alebo vo filme Spider-Man 3. 

Žánrovo by malo ísť o komediálnu minisériu z právnického prostredia s dĺžkou epizód okolo 20 minút. Hlavnú rolu stvárni Tatiana Maslany, no zahrá si aj Jameela Jamil (The Good Place) a údajne aj Tim Roth (stvárnil záporáka menom Abomination).

Disney+ Armor Wars She-Hulk Moon Knight Ironheart
Zdroj: Marvel Studios/Disney+/Marvel Comics/Walt Disney

Thor: Love and Thunder – 6. máj 2022 (kino)

Režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok, JoJo Rabbit) sľubuje, že ide o jeho doposiaľ najbláznivejší film. My dúfame, že zároveň aj najvtipnejší. Dejovo sa toho bude diať naozaj veľa. Súčasťou filmu by mala byť väčšina členov Strážcov galaxie, pričom potvrdená je Nebula a Star-Lord. Dôležitú rolu bude mať aj Natalie Portman, keďže sa ako Jane Foster po vzore komiksov stane ženským Thorom.

Vrátia sa aj Valkyrie, Korg a Miek z Thor: Ragnarok a Christian Bale si zahrá záporáka s menom Gorr the God Butcher. Prvýkrát sa objavil v komikse z roku 2012. Jeho cieľom je zabiť všetkých bohov, ktorí nezabránili smrti jeho rodiny. Možno uvidíme Beta Ray Billa, vesmírnu bytosť hodnú Mjolniru a Thorovho kamaráta. A aby toho nebolo málo, Russell Crowe si zahrá Zeusa. Uff, poriadne nabitý film. 

The Marvels – 11. november 2022

Pokračovanie Captain Marvel nabralo posilu, ktorou je Ms. Marvel aka Kamala Khan. Logicky sa tak The Marvels musí odohrávať v súčasnosti, do ktorej je zasadená aj miniséria Ms. Marvel. Okrem týchto dvoch žien môžeme rátať aj s Monicou Rambeau, černoškou z WandaVision, ktorá vďaka Wandinmu poľu získala superschopnosti. A to je asi tak všetko podstatné, čo o filme vieme. Monicu si však ešte spomenieme pri jednom seriáli.

The Marvels
Zdroj: Marvel Studios

Secret Invasion – 2022 (Disney+)

Tým seriálom je práve Secret Invasion. Ide o minisériu, v ktorej hlavné roly stvárnia Samuel L. Jackson ako Nick Fury, vynikajúci Ben Mendelsohn v úlohe Talosa z rasy Skrull a Emilia Clarke v neznámej role. Secret Invasion je v komiksoch udalosť, v ktorej sa na Zemi odhalia členovia mimozemskej rasy Skrull. Tí pred dlhými rokmi zajali významné politické a iné osobnosti na Zemi, prebrali ich fyzickú podobu a začali sa pripravovať na plán ovládnutia našej planéty.

 

S touto mimozemskou rasou sme sa v Marvel Cinematic Universe zoznámili v Captain Marvel. Ako vidíme v potitulkovej scéne WandaVision, Skrullovia prenikli na významné politické a vládne pozície. Možno sa dočkáme kopírovania komiksov, kde boli v skutočnosti záporáci (vo filmoch si prehodili záporácke roly s rasou Kree).

Jeden zo Skrullov a radov FBI prišiel na konci WandaVision za Monicou Rambeau a naznačil jej, že sa s ňou chce stretnúť buď Nick Fury, alebo Talos. Očakávame, že seriál uvidíme skôr ako The Marvels, keďže sa Monica najprv musí spojiť s Captain Marvel, čo môže zariadiť práve Nick Fury. 

 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17. február 2023

Quantum Realm z Ant-Man and the Wasp a Avengers: Endgame bude mať dohru ešte v minimálne jednom filme. Tretí Ant-Man sa okrem nej bude venovať aj záporákovi Kang the Conqueror (zahrá si ho Jonathan Majors). Údajne sa stane ďalším obrovským záporákom v štýle Thanosa. Jeho staršiu verzie sme videli vo finále Lokiho, no ide o príliš komplexnú tému, takže pre viac informácií klikaj na tento článok, kde sme podrobne vysvetlili koniec Lokiho, Multiverse, Kanga a všetko potrebné.

Kang bude nepochybne vedľajším záporákom či postavou, ktorá ťahá za nitky z pozadia. Ant-Man a spol. ho určite neporazia, takže stále nevieme, o čom presne film bude. V deji bude dôležitý ako Ant-Man, tak Wasp a nepochybne aj Hank Pym v podaní Michaela Douglasa. Rolu Janet van Dyne si zopakuje Michelle Pfeiffer.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Zdroj: Marvel Studios

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5. máj 2023

James Gunn sa po dokončení Suicide Squad a spin-off seriálu Peacemaker o postave Johna Cenu vráti späť do Marvelu. Disney ho po jeho vyhodení znova zobralo späť, aby mohol dokončiť trilógiu Strážcov galaxie. Bohužiaľ, stále nevieme o príbehu vôbec nič. Film je stále vzdialený 2 roky. Rátať môžeš s kompletným tímom Strážcov z predošlých snímok. Myslíme, že niektoré postavy aj zomrú. Kandidátom číslo jeden je Drax v podaní Davea Bautistu, ktorý už prezradil, že s postavou zrejme skončil. 

Guardians of the Galaxy 3
Zdroj: Marvel Studios

Potvrdené filmy, o ktorých nevieme, kedy ich uvidíme: Captain America 4, Blade, Deadpool 3, nová Avengers tímovka, X-Men, Fantastic Four. Potvrdené seriály, ktorých dátumy premiér nepoznáme: Armor Wars (Disney+), Ironheart (Disney+), seriál o Wakande a Okoye (Disney+) a I am Groot (Disney+). Na Vianoce 2022 by sme sa ešte od Jamesa Gunna a hercov zo Strážcov galaxie mali dočkať vianočného špeciálu. Zatiaľ však netušíme, čo presne to znamená.

Domov
Zdieľať
Diskusia