Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2021, 16:28
Čas čítania 10:05
Dominik Vetrák

Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia?

Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY NOVÝ MARVEL FILM
Uložiť Uložené

Marvel chystá neuveriteľne veľké množstvo seriálov a filmov. Ak budú všetky také dôležité ako Loki, budeme mať ozaj o čom diskutovať.

Máme za sebou premiéru Black Widow a koniec prvej série Lokiho na Disney+. Predošlý film bol v kinách až pred 2 rokmi, keď sme sa šli pozrieť na Spider-Man: Far From Home. Udrel koronavírus a všetko sa odsunulo, no vďaka streamovacej platforme Disney+ sme sa aspoň dočkali nových seriálov v podobe WandaVision a The Falcon and the Winter Soldier.

Marvel Studios tak konečne začína vydávať svoje produkty. Okrem filmov si teraz najväčší fanúšikovia Marvelu môžu užiť aj seriály, ktorých bude naozaj veľa. Len do konca tohto roka uvidíme ešte 3 filmy a 3 seriály, a to je už takmer koniec júla. V dnešnom článku si bližšie predstavíme, o čom budú jednotlivé projekty a ktorých hercov a postavy v nich uvidíme. 

Odporúčané
Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu 15. júla 2021, 17:30

What If? – 11. august 2021 (Disney+)

23 kratších epizód sa zameria na alternatívne udalosti vo svete Marvelu. Inými slovami, pôjde o udalosti a postavy z Marvelu v celkom či mierne odlišných situáciách, než aké si pamätáme z doterajších filmov a seriálov. Uvidíš tak zombie Avengerov, Peggy Carter namiesto Captaina America či T’Challu s hlasom Chadwicka Bosemana v role Star-Lorda. Ako názov napovedá, What If? znamená v preklade Čo ak?/Čo keby?

Čo keby sa Iron Man nikdy nestal Iron Manom, lebo ho pred výbuchom bomby, ktorá mu do hrude zakliesnila nebezpečné črepy, zachránil Killmonger (Michael B. Jordan)? Vzhľadom na udalosti Lokiho, ktorý otvoril Multiverse, je prospekt tohto seriálu razom oveľa zaujímavejší.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 3. september 2021 (kino)

Dlhočizný názov filmu odpustíme, keďže nás zoznámi so skutočným Mandarinom, lídrom zločineckej organizácie Ten Rings, ktorá stála za únosom Tonyho Starka v úplne prvom Iron Manovi. V Iron Manovi 3 si Mandarina zahral Ben Kingsley, no ukázalo sa, že šlo len o podvrh a skutočný Mandarin sa skrýva. Konečne sa ho dočkáme v origin snímke o Shang-Chim, čo znamená, že sa pozrieme na jeho zrod. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Shang-Chi je zrejme najznámejší ázijský marvelský hrdina, takže očakávame, že snímka bude v Číne obzvlášť populárna. Väčšinu hereckého obsadenia tvoria Ázijci a ty sa tak môžeš tešiť aj na postavu Wonga z Doctora Strangea. Toho si mohol vidieť v traileri, keď bojoval s Abomination. Ide o zelenú obludu z The Incredible Hulk, ktorá sa odvtedy vo svete Marvelu neukázala. 

Máme tu teda návrat Abomination, avšak už v komiksovo vernej podobe, Wonga, sympatické hlavné postavy v podaní hercov Simu Liu a Awkwafiny, Mandarina a zaujímavo vyzerajúce choreografie súbojov na štýl ázijských bojových umení. Marvel nám jednak predstaví nového hrdinu, jednak nás poteší staršími a obľúbenými postavami. Viac sa o snímke dozvieš tu.

Eternals – 5. november 2021 (kino)

Eternals je veľkou hrdinskou tímovkou s poriadne slušným hereckým obsadením. Hlavné roly si zahrajú Kit Harington a Richard Madden z Game of Thrones, komik Kumail Nanjiani či Brian Tyree Henry z Atlanty. Salmu Hayek a Angelinu Jolie asi predstavovať netreba. Eternals stvorili Celestials (v Marvel Cinematic Universe ich zastupuje napríklad Grandmaster z Thora či Collector z Guardians of the Galaxy), aby chránili Zem. 

V traileri k filmu sme sa však dozvedeli, že vo väčšine prípadov vlastne Zem chrániť nemôžu. Nevieme tak, prečo Avengerom doteraz nepomohli, hoci na Zemi žijú zrejme už stovky rokov. Možno nám to tvorcovia vysvetlia aj v súvislosti s koncom Lokiho a Multiverse? Otázne je aj to, akej hrozbe budú čeliť a či sa o tom dozvedia Avengeri. Budú obe skupiny chrániť Zem oddelene od seba alebo sa nakoniec spoja?

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Pre tím Avengers a celkový čas hrdinov na plátne by ich spojenie robilo problém, keďže Eternals tvorí až 10 hrdinov. A keďže je to Marvel, nečakáme, že by ich pár zabili už v prvom filme. Eternals je jedným z najzaujímavejších projektov Marvelu, pretože v ňom hrajú netradiční herci a režíruje Chloe Zhao, ktorá za Nomadland dostala Oscara. Špekulovalo sa, že v Eternals uvidíme aj mladšieho Thanosa. Akokoľvek by nás to potešilo, zrejme ide iba o zbožné prianie fanúšikov. Viac sa o komiksovke dozvieš tu.

Hawkeye – 2021 (Disney+)

Seriál Hawkeye bol zaujímavý už aj pred filmom Black Widow. Mohli sme sa tešiť na to, že Jeremy Renner dostane viac priestoru. Ide o šikovného herca, ktorý so správnym materiálom a réžiou dokáže priniesť na plátno či obrazovku kvalitné herecké výkony. V seriáli údajne začne prichádzať o sluch a definitívne sa rozhodne odísť do zaslúženého dôchodku. Či už z vlastnej vôle, alebo nasilu, bude musieť vycvičiť svojho nástupcu.

V tomto prípade ide o nástupkyňu Kate Bishop, takže sa udejú podobné veci ako v komiksoch. Kate si zahrá charizmatická a skvelá herečka Hailee Steinfeld (Bumblebee). Okrem týchto dvoch hercov uvidíme množstvo ďalších ako Vera Farmiga, no v prvom rade nás teší účasť Tonyho Daltona, ktorého budeš poznať z Better Call Saul v úchvatnej role Lala Salamancu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 100898 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú rolu bude mať Yelena (nová Black Widow) v seriáli Hawkeye a ktorých nových hrdinov seriál predstaví.
  • V ktorom filme uvidíme záporáka Kanga.
  • Ako Marvel vyrieši situáciu so zosnulým Chadwickom Bosemanom a kedy uvidíme Black Panthera.
  • Čo majú spoločné Ms. Marvel, The Marvels a Secret Invasion a kedy znovu uvidíme Captain Marvel.
  • Ako spracujú Multiverse filmy Spider-Man 3 a Doctor Strange 2 a čím budú prepojené.
  • Ktorí slávni záporáci zo starších filmov o Spider-Manovi sa vrátia už tento rok.
  • Kto bude novým Hulkom a novým Thorom a aké postavy si zahrajú Christian Bale a Oscar Isaac.
Domov
Zdieľať
Diskusia