Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2021, 7:34
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

Maybach oslavuje 100. výročie limitovanou edíciou triedy S a GLS. Ultraluxus dopĺňa V12 pod kapotou

Maybach oslavuje 100. výročie limitovanou edíciou triedy S a GLS. Ultraluxus dopĺňa V12 pod kapotou
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-MAYBACH
Uložiť Uložené

Edition 100 prichádza ako oslava ručne vyrobených interiérov vyzdobených najlepšími dostupnými materiálmi.

Aj značka Mercedes-Maybach síce na autosalóne v Mníchove jasne naznačila, že elektrickej budúcnosti sa chtiac-nechtiac nevyhne, no nezabúda ani na svoje dva základné piliere – ultraluxusné vyhotovenie triedy S a SUV GLS nám najnovšie servíruje v ešte exkluzívnejšej edícii Edition 100. Číslovka 100 pritom nereprezentuje len počet kusov, ktoré chystá značka vyrobiť, ale najmä skutočnosť, že práve tento rok oslavuje svoje okrúhle 100. narodeniny.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Sám Wilhelm Maybach, ktorý sa narodil v roku 1846, síce ako dobrý priateľ Gottlieba Daimlera priložil ruku k dielu oveľa skôr, no až v roku 1921 spoločnosť Maybach Motorenbau GmbH predstavila prvé sériovo vyrábané auto. Stalo sa tak na berlínskom autosalóne, kde debutoval model W3, ktorý jeho autori označovali za pohyblivé umelecké dielo. 

Samozrejme, najslávnejšími počinmi boli až modely Maybach 57, 62 a 62 Landaulet, no a práve na tie nadväzuje predĺžené esko či upravené GLS, ktorých interiéry sú vyzdobené najlepšími dostupnými materiálmi.

Mercedes-Maybach,
Zdroj: Daimler

Do bodky to platí aj pre vyhotovenie Edition 100, ktorým Maybach (v súčasnosti ako podznačka Mercedes-Maybach) vo veľkom štýle oslavuje svoje jubileum. Každý zo 100 exemplárov bude unikátny svojou farebnou i materiálovou konfiguráciou, nehovoriac o tom, že do väčšej miery pôjde o ručnú výrobu. Oslavná edícia pritom vznikne výhradne vo vrcholných motorizáciách, teda ako S 680 a GLS 600.

V prvom prípade ide o 6-litrový agregát V12 s výkonom 450 kW/612 koní. Ultraluxusné SUV sa následne spolieha na 4-litrový motor V8 s výkonom 410 kW/558 koní (+ 22 koní v rámci funkcie EQ Boost) a 730 Nm. V oboch prípadoch je samozrejmosťou 9-stupňová automatická prevodovka a pohon všetkých štyroch kolies 4Matic. Cenové relácie doposiaľ špecifikované neboli, je však jasné, že pôjde o to najdrahšie, čo Mercedes-Maybach v roku 2022 ponúkne. Práve na ten rok je totiž naplánovaný príchod k prvým zákazníkom.

Mercedes-Maybach,Mercedes-Maybach,Mercedes-Maybach,Mercedes-Maybach,
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia