Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 19:00
Čas čítania 5:27
Viktor Kniš Daniel Mikolášik

Plačková vďaka Instagramu zarábala 50 000 eur mesačne, no drogová kauza môže všetko zmeniť. Ako sa zachovajú značky?

Plačková vďaka Instagramu zarábala 50 000 eur mesačne, no drogová kauza môže všetko zmeniť. Ako sa zachovajú značky?
Zdroj: se svolením Zuzany Plačkové
OSOBNOSTI ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Ako na Plačkovej obvinenie zareagovali firmy, s ktorými spolupracuje? Podľa experta by sa od nej mali dištancovať.

Ako zareagovali firmy a značky spolupracujúce s jednou z najväčších influenceriek na Slovensku po tom, čo Slovenskom otriasla jej drogová kauza? Gabriel Tóth z agentúry Katedra komunikácie si myslí, že ak sa chcú firmy, s ktorými sa Zuzana Plačková spájala, prezentovať ako seriózne, mali by pozastaviť spoluprácu. 

„Ak ide o seriózne firmy, ktoré chcú osloviť širšiu časť spoločnosti, nielen sledovateľov p. Plačkovej, namieste je okamžite prerušiť akúkoľvek spoluprácu a od jej aktivít sa dôrazne dištancovať. Minimálne dovtedy, keď bude oslobodená alebo ponúkne vierohodné vysvetlenie celej kauzy,“ hovorí pre Refresher Gabriel Tóth. 

Odporúčané
Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky 29. septembra 2021, 7:18

Zuzana Plačková je ambasádorkou pre Miss Universe a TV Markíza s ňou spolupracovala pri propagácii série Love Island na Voyo. Okrem toho spolupracuje aj s firmami, prostredníctvom ktorých predáva vlastné oblečenie či kolagénové a CBD produkty. Vďaka jej instagramovým spoluprácam si vraj mesačne zarobí v priemere okolo 50 000 €.

V pondelok ju však zadržala Národná kriminálna agentúra a spolu s ďalšími 14 ľuďmi voči nej vzniesli obvinenie z účasti v organizovanej zločineckej skupine. Samotná Zuzana Plačková podľa vyšetrovateľov NAKA dílovala kokaín. Dôkazom majú byť odposluchy a niekoľko svedkov. V prípade uznania viny by influencerke hrozil vysoký nepodmienečný trest. Samotné uznesenie sme rozobrali v tomto článku.

Refresher zisťoval, ako budú postupovať spoločnosti, ktoré so Zuzanou Plačkovou dlhodobo spolupracovali. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo by s Plačkovou podľa experta mali firmy okamžite prerušiť spoluprácu.
  • Ako sa značky, s ktorými spolupracovala, pozerajú na jej aktuálne obvinenie.
  • Ako si odborník vysvetľuje jej rapídne pribúdajúcich sledovateľov.
  • Čo pre firmy znamená Plačkovej aktuálne stíhanie a ako to ovplyvňuje ich spolupráce.
  • Či firmy plánujú robiť nejaké kroky alebo opatrenia v kontexte Plačkovej produktov, ktoré predávajú, vzhľadom na jej obvinenie.

Odborník na komunikáciu Tóth: Firmy by s ňou mali okamžite prerušiť spoluprácu

Zuzane Plačkovej za necelých 48 hodín od zadržania vyskočil počet sledovateľov na Instagrame o približne 20-tisíc na aktuálnych viac ako 780-tisíc. Refresher sa porozprával s odborníkom na komunikáciu a sociálne siete Gabrielom Tóthom z agentúry Katedra komunikácie, ktorý tento jav síce považuje za pozoruhodný, no na druhej strane pochopiteľný. „Vyjadrím sa na svojom Instagrame Queen Plačková,“ kričala influencerka tesne predtým, ako ju kukláč naložil do policajného auta po domovej prehliadke.  

Odporúčané
Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst 26. marca 2023, 14:30

„Predpokladám, že ľudia očakávali nejaké jej vyjadrenie alebo príspevok, čo sa však, pochopiteľne, nestalo, keďže je bez prístupu na telefón, kde má IG aplikáciu,“ konštatuje Gabriel Tóth. Plačková aj podľa svojich neskorších vyjadrení po výsluchu opakovala, že stanovisko zverejní na sociálnej sieti, keďže nepredpokladala, že prokurátor ju bude chcieť vo väzbe. 

Plačková
Zdroj: TV Joj reprofoto

„Zaujímavý je tento fenomén skôr zo psychologického pohľadu. Ľudia jej profil od začiatku sledovali nie pre jej úspechy v kariére či osobnom živote, ale pre kontroverziu, ktorú vyvolávala, a štylizovaný pohľad do sveta luxusu. Z tohto pohľadu je jej zatknutie len pokračovaním toho, čo ponúkala doteraz – emócie, vulgárnosť a kontroverzný obsah. Preto jej čísla sledovateľov stúpajú a nie klesajú, ľudia sú zvedaví, čo sa bude diať ďalej,“ konštatuje Tóth.

Podľa odborníka na komunikáciu nie je momentálne riešením účet na Instagrame odstrániť. „Instagram je oproti Facebooku stavaný tak, že možnosť dať človeku negatívnu spätnú väzbu je nižšia, a teda sa nemusí zatiaľ obávať, že jej účet by bol totálne zaplavený hejtom,“ upozornil. 

Gabrielovi Tóthovi by teraz dávalo zmysel, ak by cez účet Zuzany Plačkovej komunikoval v jej mene niekto z jej bezprostredného okolia a poskytol jej uhol pohľadu na celú situáciu. „Otázka však je, či bude technicky možné sa k jej účtu dostať. Ak mala napríklad dvojfaktorové overenie naviazané na jej zadržaný mobil, nikto sa k jej účtu už tak ľahko nedostane.“

Odporúčané
Študentom vysokej školy v Bratislave sa nepáči, že im bude prednášať Plačková. Influencerka tvrdí, že záujem prekonal očakávania Študentom vysokej školy v Bratislave sa nepáči, že im bude prednášať Plačková. Influencerka tvrdí, že záujem prekonal očakávania 8. marca 2023, 10:00

V prípade, že Plačkovej sa podarí dostať na slobodu, mala by verejnosti situáciu vysvetliť, Gabriel Tóth by sa však nečudoval, ak by údajné zapojenie v drogovej trestnej kriminalite ešte viac využila na svoje zviditeľnenie a vyvolanie ďalšej kontroverzie v zmysle, že aj negatívna reklama je reklama.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Strausz Plačková (@queen.plackova)

Miss Universe

Riaditeľka súťaže krásy Miss Universe Silvia Lakatošová vraj vidí budúcnosť v online priestore a z toho dôvodu v aktuálnom ročníku prizvala do poroty aj Zuzanu Plačkovú, samozvanú kráľovnú slovenského Instagramu. Stala sa tak porotkyňou, ale aj partnerkou súťaže a spolupracovala aj na výbere finálovej dvanástky dievčat.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104022 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa značky, s ktorými Plačková spolupracovala, pozerajú na jej aktuálne obvinenie.
  • Čo pre firmy znamená Plačkovej aktuálne stíhanie a ako to ovplyvňuje ich spolupráce.
  • Či by v prípade, ak by Plačkovú súd oslobodil, mali v pláne aj naďalej spolupracovať aj napriek pokrivenej povesti.
  • Aké spolupráce má Plačková aktuálne s firmami.
  • Ktorá firma tvrdí, že zostala z jej zadržania v šoku.
Domov
Zdieľať
Diskusia