Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. septembra 2021, 8:30
Čas čítania 4:50
Adam Novosad

Zavraždené telo youtuberky Gabby Petitovej už našli, ale jej snúbenec je nezvestný. Mesiace žil v divočine, prežil by v močiaroch?

Zavraždené telo youtuberky Gabby Petitovej už našli, ale jej snúbenec je nezvestný. Mesiace žil v divočine, prežil by v močiaroch?
Zdroj: Getty Images/Ross Mantle
ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Po Brianovi Laundriem sa zľahla zem a nikto nevie zistiť, kam po návrate z osudného tragického výletu v amerických národných parkoch zmizol.

„Vždy vedel, čo chcel, kedy to chcel a našiel spôsob, ako to dostať. Nie násilím, ale ak nechcel, aby Gabby hocičo spravila, tak vedel nájsť spôsob, ako jej v tom zabrániť,“ dozvedela sa verejnosť o vzťahu youtuberky Gabby Petitovej a jej priateľa Briana Laundrieho až po tom, čo americká FBI našla 19. septembra v národnom parku Grand Teton jej mŕtve telo.

Tragický príbeh mladého páru, len 22-ročnej Gabby a 23-ročného Briana, už obletel celý svet. Stále nepoznáme presnú príčinu smrti, vieme iba to, že ju spôsobilo cudzie zavinenie a Brian zostáva nezvestný. Prípad sa vyvíja každým dňom.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo rozrušenej Gabby rozprávala rangerka, ktorá s ňou strávila viac ako hodinu.
  • Prečo jej rangerka povedala, že jej vzťah javí známky toxicity a mala by odísť.
  • Ako Brian Laundrie žil osamote v opustenej divočine Apalačských vrchov.
  • Prečo najlepšia kamarátka youtuberky verí, že Brian by prežil v divočine.
  • Aký incident sa odohral v reštaurácii zrejme len pár hodín pred jej smrťou.
  • Čo obsahovala SMS od Gabby pre jej matku, ktorú už nemusela písať ona.
  • Ako si Brian pred odchodom z domu nevzal mobil, kľúče ani peňaženku.
  • Z akého skutku, ktorého sa dopustil po jej smrti, už FBI obvinila Briana.
Gabby Petito
Zdroj: Gabby Petito

Čo sa dialo v posledných dňoch, kým Gabby žila?Na povrch prenikajú detaily z posledných dní, keď mali okoloidúci šancu vidieť Gabby aj Briana nažive. Viac ako hodinové video zachytávajúce policajnú kontrolu bielej dodávky, v ktorej dvojica cestovala naprieč Spojenými štátmi americkými, už videl každý, kto sa o prípad zaujíma, ale teraz prehovorila strážnička z národného parku, ktorá zasahovala priamo na mieste v spolupráci s políciou.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Melissa Hullsová strávila s Gabby Petitovou viac ako hodinu a pol, zatiaľ čo policajti upokojovali Briana a snažili sa vymyslieť spôsob, ako konflikt urovnať. Rangerka Hullsová v interview potvrdila, že celý konflikt vyzeral z nezaujatého pohľadu ako eskalovanie problémov v toxickom vzťahu, čo podľa vlastných slov povedala aj Gabby.

„Naznačovala som jej, či svoj vzťah nechce prehodnotiť, vypytovala som sa jej, či je vo vzťahu s ním šťastná, a vlastne som jej hovorila, že práve táto chvíľa by mohla byť jej šancou nájsť novú cestu v živote,“ konštatuje s odstupom času Hullsová.

Dvojica napokon na popud policajtov strávila noc oddelene, keď Gabby spala v dodávke a Brian v hoteli, ale krátka terapia od policajtov a rangerky zrejme nefungovala tak, ako si predstavovali. 

Brian žil mesiace osamote v divočine, ak sa skrýva, tak vie prežiť

Z ničoho nič sa k vzťahu Gabby a Briana v rozhovore pre Daily Mail vyjadrila aj jej blízka kamarátka Rose Davisová. V novinách rozprávala o tom, ako sa jej Brian do istej miery od počiatku vzťahu nepozdával, ale navonok nič nenasvedčovalo tomu, že by nebol charizmatický, pozorný a galantný.

„Navonok je veľmi charizmatický, takže vyzerá ako milujúci partner. Verím tomu, že keď ich vzťah napredoval, stával sa čoraz problematickejším. Vyzeralo to, akoby sa objavovalo viac a viac hádok a jemu sa nepozdávalo, čokoľvek spravila,“ hovorí Rose v interview.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Nikto však nevedel, že Brian Laundrie v minulosti strávil dlhé mesiace v divočine v Apalačských vrchoch. Naprieč Apalačmi na východe Spojených štátov amerických vedie populárny turistický chodník, ktorý sa síce príliš nevzďaľuje od civilizácie, ale ak človek chce, vie sa rýchlo schválne alebo nechtiac stratiť uprostred lesov.

„Je vonku v divočine, sľubujem vám. Je tam. Naozaj je. Ak je živý, tak je niekde vonku a kempuje. Celé mesiace žil sám v Apalačských vrchoch,“ vyhlásila v rozhovore Rose, na základe čoho sa začala polemika o tom, či by bol Brian naozaj schopný prežiť osamote bez zásob jedla a vody niekde vo floridskej divočine. 

Brian Laundrie a Gabby Petitová.
Brian Laundrie a Gabby Petitová. Zdroj: Gabby Petito

Z reštaurácie vybiehal nahnevaný, keď Gabby plakala

Gabby s Brianom netrávili svoje posledné dni výlučne mimo civilizácie. Dňa 27. augusta sa zašli najesť do reštaurácie The Merry Piglets Tex-Mex v meste Jackson v štáte Wyoming, kde leží aj národný park Grand Teton, v ktorom napokon FBI našla mŕtve telo youtuberky.

Na spoločnej večeri v reštaurácii by nebolo nič zvláštne, keby Brian nespôsobil scénu, ktorá zaujala viacerých návštevníkov sediacich pri okolitých stoloch, píše CNN. Mladá dvojica upútala pozornosť Niny Angelovej, ktorá v reštaurácii sedela so svojím priateľom a pozorovala, ako Gabby začína plakať, zatiaľ čo Brian vybiehal von z podniku a osopoval sa na zamestnancov.

Odporúčané
Lady Zika: Nie som sektárka ani fanatička. Boh miluje aj ľudí z LGBTI+ komunity a chce im pomôcť (Rozhovor) Lady Zika: Nie som sektárka ani fanatička. Boh miluje aj ľudí z LGBTI+ komunity a chce im pomôcť (Rozhovor) 30. apríla 2023, 12:30

Samotná reštaurácia sa k incidentu odmietla vyjadriť a oznámila, že nedisponuje žiadnym záznamom z bezpečnostných kamier, ktorý by mohol ozrejmiť, prečo sa dvojica pohádala, a tak sa verejnosť musí spoliehať len na svedectvá prítomných hostí.

Bola Gabby Petitová zavraždená už 27. augusta?V tento deň rôzne teórie šíriace sa internetovými fórami špekulujú, že mohlo prísť k vážnemu konfliktu. Odhady hovorili o tom, že ak sa Brian stihol vrátiť na Floridu 1. septembra, a teda potreboval dva alebo tri dni na jazdu autom naprieč Amerikou, konflikt s Gabby sa musel odohrať medzi 27. až 28. augustom.

Olej do ohňa tejto teórie priliala matka samotnej Gabby, ktorá polícii vysvetlila, že 27. augusta dostala od svojej dcéry podozrivú správu, uvádza CNN. V nej youtuberka napísala: „Môžeš, prosím, pomôcť Stanovi, mám od neho kopu odkazov a zmeškaných hovorov.“ Na tom by nebolo nič zvláštne, keby podľa Gabbinej matky youtuberka svojho starého otca Stana nikdy v živote nenazvala krstným menom.

Matka si preto myslí, že už 27. augusta sa jej dcére mohlo stať niečo, čo jej zabránilo vo vzájomnej komunikácii, a podozrieva práve Briana, že jej vzal telefón a snažil sa chvíľu predstierať jej identitu.

Gabby Petito
Zdroj: Moab Police

Z rodičovského domu odkráčal bez mobilu a peňaženkyBrian sa po návrate domov z Wyomingu, kde zrejme nechal Gabby napospas osudu, stratil 14. septembra, ale jeho rodičia čakali do 17. septembra, kým ho nahlásili na polícii ako nezvestnú osobu. Medzitým sa vraj po návrate 1. septembra so svojimi rodičmi vybral na krátky výlet, na Floride ho v rodičovskom dome údajne videli susedia, ale nakoniec z domova odkráčal bez kľúčov, peňaženky aj mobilného telefónu, informuje CNN.

Odporúčané
11-ročná youtuberka z KĽDR: Miluje vraj Harryho Pottera, zrejme ho však nemohla ani čítať 11-ročná youtuberka z KĽDR: Miluje vraj Harryho Pottera, zrejme ho však nemohla ani čítať 7. marca 2023, 12:30

Na základe tvrdení rodičov a získaných dôkazov sa Laundrie zrejme vybral do prírodnej rezervácie Carlton Reserve len pár desiatok kilometrov od domova, ale napriek intenzívnemu pátraniu bezpečnostných zložiek sa ho dodnes nepodarilo nájsť. Nepomohli ani pátračské skupiny na zemi, letecké prehľadávanie okolia či kamery schopné zaznamenávať tepelné stopy.

Dva týždne v tej rezervácii neprežije nikto, hovorí rančerPríslušníci FBI preto plánujú intenzívne pátranie v Carlton Reserve odvolať a budúce pátranie sústrediť výlučne na základe nových dôkazov a stôp, ktoré by potvrdzovali, že  Brian Laundrie sa môže v prírodnej rezervácii nachádzať.

Miestny rančer Alan McEwen, ktorý pri rezervácii žije viac ako 30 rokov, však pochybuje, že sa v nej Brian nachádza alebo že by existovala šanca v nej prežiť, uvádza The Independent.

 „V týchto lesoch som bol celý svoj život. Veľa som sa v nich naučil a viem jednu vec – nikto tam na vlastných nohách neprežije dva týždne,“ varoval McEwen.

Agenti FBI medzitým opakovane prehľadali príbytok rodičov Briana Laundrieho, kde do osudného výletu žil Brian v dodávke spoločne s Gabby.

Nevedno, aké stopy zaistili, ale Brian má momentálne na krku obvinenie z trestného činu podvodu s debetnou kartou, z ktorej údajne už v čase, keď bola Gabby mŕtva, vybral okolo tisíc dolárov. Vďaka zatykaču tak FBI mohla zintenzívniť pátranie aj domové prehliadky.

Domov
Zdieľať
Diskusia