Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2024, 13:20
Čas čítania 1:08
Barbora Adamkovičová

VIDEO: Šimkovičová, Šimečka, Korčok, Čaputová. Porovnali sme úroveň angličtiny politikov. Ministerka je so svojou spokojná

POLITIKA MARTINA ŠIMKOVIČOVÁ
Uložiť Uložené

„Obsahovo perfektne a výslovnosť presne tak, ako Slovák má mať,“ postavil sa na stranu svojej kolegyne zakladateľ TV Slovan, splnomocnenec vlády na prešetrenie riadenia pandémie a poslanec SNS Peter Kotlár.

Minulotýždňový prejav ministerky Šimkovičovej o dôležitosti vzdelania v kultúre pobavil Slovákov. Na jej jazykové schopnosti reagujú okrem ľudí v komentároch aj slávne osobnosti. Poslanec SNS Peter Kotlár a dlhoročný Šimkovičovej „parťák“ preto so šéfkou rezortu urobil rozhovor, v ktorom jej dal príležitosť na obhajobu svojej úrovne cudzieho jazyka, ktorou zabáva na internete. Útržok záznamu zverejnil moderátor Rastislav Iliev na sociálnej sieti

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R a s t o I l i e v (@rastoiliev)


Hneď na úvod sa Kotlár divákom ospravedlnil za neúplnú formu záznamu:

Nepodarilo sa mi nadviazať vizuál s Martinkou.

Šimkovičová sa pohotovo opýtala na detaily poslancovho života v Anglicku, pričom apelovaním na jeho pobyt v zahraničí chcela dať zrejme najavo, že on je ten kompetentný, aby jej angličtinu hodnotil: „Peter, ty si bol 12 rokov v Anglicku?“, na čo jej Kotlár záporne odpovedal a opravil ju: „Nie, tri a pol roka.“ Neskôr ministerka zhodnotila, že poslanec sa dlhodobo pohyboval v anglicky hovoriacich krajinách, a teda aj tak má právo jej úroveň angličtiny komentovať. 

„Chcem sa ťa spýtať, a úplne pravdivo – tá angličtina bola taká katastrofálna alebo dalo sa jej rozumieť?“ zisťovala. „Obsahovo perfektne a výslovnosť presne tak, ako Slovák má mať,“ skonštatoval Kotlár. „Presne takto rozpráva Slovan, keď rozpráva po anglicky. Bodka. Obsahovo perfektné.“ Takisto sa posťažoval, že ich pôvodný spoločný profil na Facebooku administrátori zablokovali. Týchto ľudí nazval „hajzlíkmi“ a odkázal im, že ak jeho a Šimkovičovú neprestanú obmedzovať, budú ho mať „každý deň na tlačovke“. 

Ministerka kultúry okrem vyjadrenia pre svojho dlhoročného kamaráta Petra Kotlára napísala status na sociálne siete, kde pokračuje v obhajobe svojho jazykového prejavu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Bardy (@peter_bardy)

Na porovnanie, takúto angličtinu majú ostatní politici Slovania: 

Domov
Zdieľať
Diskusia