Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2024, 16:33
Čas čítania 0:49
Barbora Adamkovičová

Majitelia zoologickej záhrady sa kreatívne vynašli. Namiesto pandy predstavili návštevníkom zamaskované psy

ZAUJÍMAVOSTI ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Miestnym sa ich konanie nepáči, myslia si, že zvieratá týrajú. Hovorca ZOO však tvrdí opak.

Čínska ZOO čelí ostrej kritike po tom, čo návštevníkom namiesto novej expozície pánd predstavila zamaskované psy.

Podľa denníka New York Post milovníkom zvierat netrvalo dlho, kým si uvedomili, na čo sa v skutočnosti pozerajú. Namiesto exotických čierno-bielych medvedíkov boli v ohrade psy, ktoré však zamestnanci zoologickej záhrady zamaskovali tak, aby pripomínali pandy.

Majitelia ZOO tvrdia, že žiadne ozajstné bambusom sa kŕmiace zvieratá nemali, a tak namiesto nich vystavili psy plemena čau-čau, ktorým zafarbili srsť okolo očí, uší a labiek. Toto rozhodnutie sa však vôbec nestretlo s pochopením verejnosti. 

Zvieratá aj naďalej vystavujú

Hovorca inštitúcie však konanie ZOO bránil a tvrdil, že „aj ľudia si farbia vlasy“, uviedol portál Unilad. „Ak majú psy dlhú srsť, môže sa na ne použiť prírodné farbivo,“ povedal. Zároveň kritizoval návštevníkov, pretože aj napriek svojmu nesúhlasu si predvádzané psy naďalej chodia obzerať.

Zmiešané reakcie fanúšikov zaplavili internet. Kým jedni sa bavia na tom, ako originálne sa majitelia zoologickej záhrady vynašli, iní sa pohoršujú a tvrdia, že je to k tvorom kruté.

Domov
Zdieľať
Diskusia