Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2021, 19:08
Čas čítania 1:29
Tímea Krauszová

Nechutný luxus: influenceri prespávajú v bývalej väznici, dnes je z nej klasický hotel

NEWS INFLUENCERI
Uložiť Uložené

Ľudia označujú ich fotky za prepísknuté a hotel považujú za prvotriednu ukážku dark turizmu.

Niektorí influenceri čelia obrovskej vlne kritiky po tom, čo na sociálnych sieťach ľudia upozornili na fotografie z istého hotela. Luxusné ubytovanie, ktoré sa zdá priam influencerským pokladom vzhľadom na zaujímavý interiér, sa nachádza v centre Oxfordu. Hotel Malmaison Oxford ponúka 95 izieb, ktoré boli kedysi skutočnými väzenskými celami.

Diskutujúci najmä na Twitteri práve preto influencerov odsudzujú: nepáči sa im, že sa chvália pobytom na mieste, ktoré bolo kedysi väzením. Na prípad upozornil portál Daily Dot.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Malmaison Hotels (@malmaisonhotels)

Kedysi väznica, dnes luxusný hotel

„Bezpochyby jeden z najvzrušujúcejších hotelov v meste. Kto chce utiecť do tejto bývalej väznice? Bol by trestný čin neurobiť to.“ Takto láka hotel turistov na webe aj na Instagrame. Niekdajšia väznica sa nachádza v centre historického Oxfordu, v blízkosti je množstvo vychýrených barov a reštaurácií. Na prvý pohľad sa teda zdá, že ide naozaj o ideálne miesto na dovolenku.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Ešte zaujímavejším je pre influencerov, ktorí potom môžu hrdo napísať, že „strávili noc vo väzení“, „vyskúšali si, aké je to spať v cele“ alebo sa stali „väzňami na jednu noc“. Ide o formu tzv. dark turizmu, pri ktorom návštevníci vyhľadávajú miesta s temnou minulosťou: domy, v ktorých došlo k vražde, nemocnice, v ktorých sa robili experimenty, miesta, na ktorých sa nachádzajú neoznačené hroby... zoznam je nekonečný a aj Malmaison v Oxforde k nim zjavne patrí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Soph Minshull (@sophminshull96)

Namiesto starého matraca, rozpadnutej kúpeľne, strachu z bacharov či iných zážitkov, ktoré poznáme napríklad z filmov o väzniciach, si však hostia užijú veľké televízory, kvalitnú wifi, 24-hodinovú službu, obrovské kúpeľne a, samozrejme, množstvo lajkov na sociálnych sieťach.

Niektorým ľuďom sa to však nepozdáva a tvrdia, že influenceri profitujú z utrpenia iných ľudí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Malmaison Hotels (@malmaisonhotels)

Viacerí diskutujúci na Twitteri pod príspevkom Anny Sereginovej (@touchingcheeses) prirovnávajú zmenu väznice na hotel k romantizovaniu plantáží. Na tých pracovali otroci v hrozných podmienkach a z prinútenia, dnes sú však obľúbeným miestom na originálne svadby či ubytovacie zariadenia. 

Niektorí vyzývajú, aby v hoteli influencerov zamkli alebo aby ho premenili späť na väznicu, prípadne na múzeum, ktoré by pripomínalo minulosť budovy dôstojnejším spôsobom.

„Haha, ľudia tu trpeli, to je také zábavné,“ ozval sa v komentároch so značnou dávkou sarkazmu ďalší diskutujúci. Ľuďom prekáža najmä to, že influenceri sa priživujú na mieste s temnou históriou. Viacerí však naznačili, že dnešným skutočným väzením sú možno práve mobily či sociálne siete.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ryan & Matt (@peverilbroadwater1)

Domov
Zdieľať
Diskusia