Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2021, 7:05
Čas čítania 0:46
Richard Bonde

Facebook a Ray-Ban predstavujú prvý spoločný produkt. Sú ním smart okuliare s kamerou, stoja len pár stoviek eur

Facebook a Ray-Ban predstavujú prvý spoločný produkt. Sú ním smart okuliare s kamerou, stoja len pár stoviek eur
Zdroj: Ray-Ban/propagační foto
TECH AR/VR FACEBOOK
Uložiť Uložené

Odteraz si nahráš video svojho bežného dňa aj bez akčnej kamery na hlave.

Technologický gigant Facebook a značka okuliarov Ray-Ban predstavili inteligentné okuliare. Dokážeš pomocou nich fotiť, nahrávať videá, ale aj prijímať hovory či ovládať hudbu. Informoval o tom portál The Verge.

Odporúčané
Notebook s podpisom Alana Walkera a USB portom na škatuli? Áno, aj taký existuje. Otestovali sme nový ROG Zephyrus G14 AW SE Notebook s podpisom Alana Walkera a USB portom na škatuli? Áno, aj taký existuje. Otestovali sme nový ROG Zephyrus G14 AW SE 15. septembra 2021, 9:30

Cena okuliarov bude v Spojených štátoch začínať na 299 dolároch. Ovládať sa dajú buď rukami, alebo hlasovým asistentom. Majú dve kamery, ktoré vedia fotiť aj nahrávať a vytvorené fotky a videá sa dajú priamo pomocou okuliarov ľahko zdieľať a posielať ďalej.

Na okuliaroch sa okrem toho nachádza dióda, ktorá sa rozsvieti vždy, keď majú okuliare aktívnu kameru. Vďaka tomu aj okolostojaci ľudia vedia, že môžu byť fotení či nahrávaní.

Facebook tvrdí, že tieto okuliare sú pre spoločnosť dôležitým míľnikom na ceste k okuliarom s virtuálnou či rozšírenou realitou. Podľa informácií z minulého roka však takéto okuliare ešte niekoľko rokov na trhu neuvidíme. Ich vývoj by mohol zabrať až dekádu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ray-Ban (@rayban)

Okuliare by v budúcnosti podporovali tri režimy: normálna realita, keď budú len gadgetom či smart doplnkom, rozšírená realita, keď dokážu priamo do prostredia okolo svojho majiteľa vykresľovať neexistujúce prvky, či virtuálna realita, keď ich používateľ nevidí nič zo svojho okolia, iba to, čo mu okuliare premietajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia