Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2021, 13:26
Čas čítania 0:59
Jakub Paulík

Matovič: Obávam sa, že nám tu vybuchne tretia vlna. Deti sme pred nástupom do škôl mali testovať

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií Igor Matovič sa vyjadril k situácii s pandémiou či k odstupu policajného prezidenta.

Minister financií Igor Matovič v rozhovore pre Rádio Expres a Braňa Závodského vyjadril svoj nesúhlas s rozhodnutím generálnej prokuratúry, ktorá zbavila obvinení exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského, právnika Zoroslava Kollára a oligarchu Jaroslava Haščáka. 

Podľa Matoviča je Haščák „skorumpovaný vagabund a mafián, ktorý uplácal politikov“. Matovič si uvedomuje jeho prezumpciu neviny, ale odkazuje na nahrávky z kauzy Gorila.

Vyjadril sa tiež k možnej zmene paragrafu 363, podľa ktorého generálna prokuratúra zastavila trestné stíhanie. Do dvoch týždňov sa vraj dozvieme, ako s ňou poslanci naložia. 

Reakciu Borisa Kollára na prípadnú zmenu, ktorú by vraj hneď vetoval, považuje za jeho „prvú emotívnu reakciu“. Vraj však platí dohoda z koaličnej rady, podľa ktorej sa budú na danú tému „intenzívne baviť“.

Odporúčané
Vzdelaní Afganci na Slovensku odkazujú Borisovi Kollárovi: Nie sme cudzinci, Slovensko je naša vlasť. Integrovali sme sa  Vzdelaní Afganci na Slovensku odkazujú Borisovi Kollárovi: Nie sme cudzinci, Slovensko je naša vlasť. Integrovali sme sa 27. augusta 2021, 13:30

Matovič veľmi kritizoval odchod policajného prezidenta Petra Kovaříka. Z postu ho podľa neho odstavila mafia a skorumpovaní novinári. Braňa Závodského však označil za spravodlivého novinára. Systém voľby policajného prezidenta sa v blízkom čase meniť nebude, tvrdí Matovič. 

Braňo Závodský Igora Matoviča prirovnal k „rímskemu cisárovi, ktorý za naše peniaze rozdáva chlieb a hry“. Odkazoval tak na to, že Matovič je vraj dramaturgom očkovacej lotérie.

Minister financií prezradil, že očkovacou lotériou chcel okrem iného motivovať ľudí k očkovaniu. V minulosti pritom tvrdil opak. Lotériou chcel vraj iba oceniť zaočkovaných Slovákov a nešlo o motiváciu ďalších občanov.

Matovič vyjadril aj svoje obavy, že nám na Slovensku poriadne vybuchne tretia vlna pandémie. Odkazoval tak na rozhodnutia ministra školstva Branislava Gröhlinga a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Nepáči sa mu, že deti pri nástupe do školy neboli testované.

Domov
Zdieľať
Diskusia