Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2021 o 15:43
Čas čítania 0:50
Ema Stanovská TASR

Izrael zaznamenal rekordný počet nakazených covidom, hoci väčšina populácie je zaočkovaná. Infikované sú najmä deti

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Až 33 percent pozitívnych má menej ako 11 rokov.

Izrael v utorok zaznamenal svoj najvyšší denný počet odhalených infekcií. Bolo ich až 11-tisíc. Je to približne o tisícku viac, ako bol doterajší rekord. Krajina má pritom zhruba 60 percent obyvateľov (z 9,3 milióna) zaočkovaných oboma dávkami, vrátane 80 percent dospelej populácie. Informovala o tom TASR.

Podľa portálu Times of Israel počet nakazených drasticky stúpol po tom, čo sa deti začali masívne testovať pred návratom do školských lavíc. Až 33 percent tých, ktorí mali v pondelok pozitívny test, malo menej ako 11 rokov a 15 percent bolo vo veku 12 až 18 rokov. Iba 4 percentá tvorili ľudia nad 60 rokov.

Deti sa budú očkovať treťou dávkou

Napriek zvyšujúcim sa počtom prípadov vláda zamýšľa v stredu otvoriť školy podľa pôvodného plánu. V karanténe je momentálne viac ako 90-tisíc žiakov a študentov. V utorok ráno bolo hospitalizovaných 1 122  pacietov, 719 z nich bolo vo vážnom stave a 172 na umelej pľúcnej ventilácii.

Izraelský premiér Naftali Bennet vyzval všetkých obyvateľov krajiny vo veku nad 12 rokov, aby prijali tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu od spoločností Pfizer a BioNTech.

israeô
Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci

Izrael bol v decembri minulého roka medzi prvými krajinami, ktoré odštartovali národnú vakcinačnú kampaň. Tá podľa TASR znížila denný počet prípadov nákazy a umožnila uvoľnenie takmer všetkých obmedzení súvisiacich s pandémiou v júni tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia