Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 15:39
Čas čítania 1:16
Richard Bonde TASR

Hurikán Ida nad štátom Mississippi zoslabol na tropickú búrku. Obyvatelia majú naďalej očakávať tornáda a stovky milimetrov zrážok

NEWS POČASIE PRÍRODNÉ KATASTROFY SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Meteorologický jav so sebou priniesol vietor s rýchlosťou až 230 km/h.

Hurikán Ida zoslabol v priebehu pondelka nad americkým štátom Mississippi na tropickú búrku. Stalo sa to 16 hodín po tom, čo zasiahol štát Louisiana ako jeden z najsilnejších zaznamenaných hurikánov v dejinách Spojených štátov. Informovala o tom agentúra AP a portál CNN.


Do ústia rieky Mississippi vtlačil hurikán toľko vody, že obrátil smer jej toku. Mesto New Orleans sa už v noci ocitlo bez dodávok elektrickej energie. Čerpadlá mestského odvodňovacieho systému tak museli fungovať len na záložných generátoroch. Celkovo sa bez dodávok elektriny ocitlo v štátoch Louisiana a Mississippi viac než milión odberateľov.

Odporúčané
New Orleans je bez elektriny, rozsiahle územia zrejme budú zaplavené New Orleans je bez elektriny, rozsiahle územia zrejme budú zaplavené 30. augusta 2021, 8:07
Domov
Zdieľať
Diskusia