Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. augusta 2021, 20:02
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Dánsko od 10. septembra zruší všetky opatrenia proti koronavírusu. Vďaka zaočkovanosti už vírus nie je hrozbou pre spoločnosť

Dánsko od 10. septembra zruší všetky opatrenia proti koronavírusu. Vďaka zaočkovanosti už vírus nie je hrozbou pre spoločnosť
Zdroj: Unsplash/Elena De Soto/volně k užití
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V Dánsku sa nebude treba preukazovať ani covid preukazom.

Dánsko dosiahlo takú vysokú mieru zaočkovanosti, že od 10. septembra zruší všetky obmedzenia a opatrenia, ktoré doteraz platili v boji s pandémiou, uvádza The Guardian.

Vysoká miera zaočkovanosti – presahujúca 71 percent obyvateľstva s oboma dávkami vakcíny – podľa dánskeho ministerstva zdravotníctva znamená, že koronavírus viac nepredstavuje kritickú hrozbu pre spoločnosť, a tak nastal čas vrátiť sa k bežnému životu.

„Epidémia je pod kontrolou. Máme rekordnú úroveň zaočkovanosti. Vďaka tomu môžeme zrušiť špeciálne pravidlá, ktoré sme museli zaviesť v rámci boja proti covidu-19,“ vyhlásil minister zdravotníctva Magnus Heunicke, ale jedným dychom doplnil, že epidémiu síce v Dánsku majú pod kontrolou, ale pandémia sa ani zďaleka neskončila.

párty
Zdroj: Pxhere/volně k použití

Vláda podľa neho nebude váhať s opätovným zavádzaním prísnych pravidiel, ak sa ukáže, že koronavírus začne v budúcnosti znovu ohrozovať základné fungovanie spoločnosti. Dovtedy zostáva na zodpovednosti každého obyvateľa, aby sa správal opatrnejšie.

Odporúčané
VIDEO: Sisa Sklovská zanôtila manželovi I Will Always Love You, keď si spolu obnovovali manželský sľub VIDEO: Sisa Sklovská zanôtila manželovi I Will Always Love You, keď si spolu obnovovali manželský sľub 28. augusta 2021, 14:39

Od apríla fungovali v Dánsku reštaurácie, bary či posilňovne na základe covid preukazu, ktorým musia ľudia preukázať vakcináciu, prekonanie koronavírusu alebo čerstvý negatívny test.

Tieto podmienky však po zrušení všetkých opatrení prestanú platiť – od 10. septembra bude možné všetky podniky či dokonca futbalové zápasy navštevovať bez obmedzení. V platnosti však minimálne do októbra zostanú kontroly na hraniciach.

Domov
Zdieľať
Diskusia