Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. augusta 2021, 18:30
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Elektrické G nepríde o terénne schopnosti. Víziu EQG by nám mal Mercedes ukázať už na autosalóne v Mníchove

Elektrické G nepríde o terénne schopnosti. Víziu EQG by nám mal Mercedes ukázať už na autosalóne v Mníchove
Zdroj: Sugar Design
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ TRIEDA G
Uložiť Uložené

Už o pár týždňov by mal Mercedes-Benz naznačiť, ako bude vyzerať elektrická trieda G.

To, že automobilka Mercedes-Benz plánuje na trh uviesť elektrickú verziu legendárneho off-roadu, je známe pár rokov. Koncern Daimler AG si totiž už v roku 2016 dal patentovať označenie EQG a dokonca nedávno svoju registráciu rozšíril o konkrétne dve výkonnostné verzie EQG 560 a EQG 580. Doposiaľ sme viac informácií nemali, preto sa len špekulovalo o tom, v akej podobe sa elektrický off-road predstaví.

Odporúčané
Je nové GLE lepšie ako X5? Aj to sme zisťovali pri teste vyše 100-tisícového Mercedesu Je nové GLE lepšie ako X5? Aj to sme zisťovali pri teste vyše 100-tisícového Mercedesu 11. januára 2020, 13:48

Najnovšie sa dozvedáme, že už na blížiacom sa autosalóne IAA v Mníchove sa má ukázať akýsi predobraz alebo koncept chystaného EQG. Zákulisné informácie hovoria o tom, že aj elektrická verzia si zachová klasický rám, prísť teda nemá o povestné terénne schopnosti. Štandardom má byť pohon oboch náprav, čiže prítomnosť minimálne dvoch elektromotorov. Dokonca nie je vylúčené, že elektromotor by bol na každom kolese.

Mercedes-Benz, EQG,
Zdroj: Sugar Design

To, ako by nové EQG mohlo vyzerať, naznačili už viaceré počítačové vizualizácie. V zmysle modelov EQA, EQB či EQV by mohlo ísť len o zakomponovanie špecifickej masky a prepojených zadných svetiel. Mercedes-Benz totiž presadzuje takýto vzor pri elektromobiloch, ktoré sú odvodené od bežných modelov. Ak by však EQG prišlo na trh ako počin, ktorý bol od podlahy vyvíjaný ako elektromobil, zmien by bolo isto viac.

Odporúčané
Nové BMW X5 posúva levely. Takto zábavné naftové SUV doposiaľ bavorská automobilka nemala Nové BMW X5 posúva levely. Takto zábavné naftové SUV doposiaľ bavorská automobilka nemala 10. marca 2019, 14:51

Ako vyhlásili kompetentní priamo z radov automobilky, elektrické G bude veľká výzva. Práve hranatý tvar a vysoká hmotnosť sú totiž veľkým problémom pre efektívnu hospodárnosť s elektrickou energiou. Je teda jasné, že EQG sa bude musieť spoliehať na obrovskú batériu, aby dokázalo zaručiť ako-tak relevantný dojazd.

Práve vzhľadom na tento aspekt sa čoraz hlasnejšie hovorí o tom, že EQG bude postavené od základov ako nový automobil a s terajšou triedou G nebude mať na pohľad až tak veľa spoločného. Ako to bude naozaj, sa dozvieme na sklonku nasledujúcich týždňov, keď nám samotná automobilka naznačí svoje budúce smerovanie.

Mercedes-Benz, EQG,
Zdroj: Sugar Design
Domov
Zdieľať
Diskusia