Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
20. augusta 2021 o 19:20
Čas čítania 1:02
Ema Stanovská

Len 14-ročné dievča zomrelo na covid-19, pretože ho rodičia odmietli dať na ventiláciu. Spochybňovali aj očkovanie

Len 14-ročné dievča zomrelo na covid-19, pretože ho rodičia odmietli dať na ventiláciu. Spochybňovali aj očkovanie
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

„Tešila sa, že nastúpi na strednú školu a raz sa stane veterinárkou. Vlastní rodičia ju okradli o celý život a všetky jej sny,“ povedala sestrička, ktorá dievča ošetrovala.

V stredu 15. augusta zomrelo v americkej nemocnici na následky covidu-19 iba 14-ročné dievča. Stalo sa tak po tom, čo ho vlastní rodičia odmietli napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Upozornil na to portál News.com.au.

„Dnes večer som bezmocne držala za ruku krásne 14-ročné dievča a hladila mu vlasy v momente, keď opúšťalo ​​tento svet,“ napísala na Twitter zdravotná sestra Jessica, ktorá pacientku ošetrovala. „Tešila sa, že nastúpi na strednú školu a raz sa stane veterinárkou. Celé je to také nezmyselné!“

Podľa Jessicy lekári mohli dievča zachrániť, ak by im jeho rodičia nezakázali pripojiť ho na umelé dýchanie. „Vlastní rodičia ho okradli o celý život a všetky jeho sny,“ pokračovala v príspevku. Tínedžerka podľa nej celý týždeň počas zápasenia s chorobu dobre komunikovala. Jej stav sa však naraz prudko zhoršil. V spomínanej nemocnici sa tak stala piatou obeťou tohto ochorenia za jednu noc.

Vinu dáva antivaxerom

Zdravotná sestra viní antivaxerov a konšpirátorov, ktorí šíria nebezpečné lži o očkovaní proti koronavírusu. O život prišla v tú noc aj 25-ročná tehotná pacientka, ktorá takisto zomrela na následky ochorenia.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

„Odmietla očkovanie pre hoaxy, ktoré tvrdili, že vakcína spôsobuje neplodnosť a poškodzuje plod. Klamári zabili ju aj jej dieťa,“ napísala Jessica. Podľa jej slov išlo o prvú zmenu od marca, počas ktorej zomreli viac ako traja pacienti s covidom.

Domov
Zdieľať
Diskusia