Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2021, 13:26
Čas čítania 2:30
Tímea Krauszová

„Čisté“ semeno nezaočkovaných mužov bude narastať na hodnote, šíri sa v antivaxerských skupinách

NEWS HOAXY OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Neexistuje vedecký dôkaz o tom, že by semeno nezaočkovaného muža bolo lepšie.

Reddit je prvou voľbou mnohých ľudí, ktorí chcú diskutovať o bezpečnosti či vhodnosti vakcín. Problémom však je, že informácie na fóre nikto neoveruje. Antivaxerské a antirúškarské fórum r/NoNewNormal dokonca zašlo v tvrdeniach tak ďaleko, že Reddit umiestnil skupinu s viac ako 110-tisíc členmi do karantény.

Znamená to, že na hlavnej stránke sa príspevky zo subredditu nezobrazovali a pred vstupom dostali ľudia varovanie, aby pre rady o zdraví kontaktovali lekárov.

Jednou z perličiek, ktoré pochádzajú z antivaxerských online komunít, je presvedčenie, že spermie neočkovaného muža sú nejakým spôsobom čistejšie, lepšie či bezpečnejšie.

Ľudia sa aj na slovenskom Facebooku pýtajú, či môžu mať s očkovaným sex alebo splodiť dieťa, lebo sa obávajú kvanta nevedeckých a vyvrátených vecí od nižšej plodnosti až po poškodené plody. O spermiách sa v posledných mesiacoch šíri veľa správ, niektorí muži sa napríklad vzdali ejakulácie, aby neprišli o vzácnu šťavu života.

Odporúčané
Vitaj vo svete mužov, ktorí sa vzdali ejakulácie. Nechcú prichádzať o „šťavu života“, ktorá je vraj zdrojom ich mužnosti Vitaj vo svete mužov, ktorí sa vzdali ejakulácie. Nechcú prichádzať o „šťavu života“, ktorá je vraj zdrojom ich mužnosti 25. júna 2021, 17:15

Ako píše Vice, fenomén čistého semena sa nedávno vyostril a mnohí si myslia, že ak sa nedajú zaočkovať, ich semeno bude mať čoskoro veľmi vysokú hodnotu. Vnímajú to doslova ako skvelú investíciu.

Semeno fakt nie je nový bitcoin, hoci je ho málo

Mylné predstavy o semene pochádzajú z nepravdivých tvrdení o tom, že Červený kríž v USA odmieta darcov, ktorí sú zaočkovaní, alebo že spermobanky vyslovene vyhľadávajú nezaočkovaných mužov. Tvrdenia jedna z najväčších neziskoviek na svete vyvrátila.

Je však pravda, že v Spojených štátoch citeľne klesol počas pandémie počet darcov, a preto je spermií už nedostatok. Podobne máme nedostatok krvi na Slovensku a transfúzne stanice cez esemesky pozývajú darcov, aby prišli. Dôvodom však budú skôr zdravotné problémy a protipandemické opatrenia či prirodzený strach ľudí z miest, kde by sa mohli nakaziť.

Domov
Zdieľať
Diskusia