Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2021, 17:15
Čas čítania 1:54
Tímea Krauszová

Vitaj vo svete mužov, ktorí sa vzdali ejakulácie. Nechcú prichádzať o „šťavu života“, ktorá je vraj zdrojom ich mužnosti

ZAUJÍMAVOSTI SEXUALITA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Viac ako 90-tisíc členov komunity r/SemenRetention sa snaží chrániť si zásoby „posvätnej mužskej energie“, ktorá sa v nich tvorí.

„Muži sa bezcieľne túlajú po svete v snahe pochopiť, prečo sú takí, akí sú. Ale v hľadaní svojho pravého ja sú stratení, pretože vyprázdňujú toho, kým sú.“ A to tým, že ejakulujú a zanechávajú zdroj svojho ja vo vreckovkách, na záchodoch či na zemi.

Aspoň takto rozumie zdroju mužskej energie 33-ročný John, ktorý ako tisíce ďalších mužov neejakuluje. Nejde o zrieknutie sa sexu či masturbácie, mnohí členovie subreddit komunity r/SemenRetention majú aktívny sexuálny život, no ejakulát zadržiavajú. Veria, že to má blahodarné účinky na ich myseľ aj telo. 

Do komunity sa infiltrovala redaktorka časopisu Vice.

Časté orgazmy vraj ubližujú

John sa ejakulovania postupne vzdal krátko potom, ako dosiahol dvadsať rokov. Spolu s tým sa vzdal aj fajčenia, a to tak cigariet, ako aj marihuany. Komunita, ktorej je súčasťou, je plná mužov, ktorí si osvojili presvedčenie pochádzajúce zo starodávnej čínskej filozofie a veria, že častý orgazmus (s ejakulovaním) mužovi ubližuje. Veria, že ejakulát je zdrojom ich sily a zbytočné vyprázdňovanie ich oslabuje.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Sexuológovia toto tvrdenie nevedia pochopiť. Pre Vice sa sexuologička Murray Blacket vyjadrila, že tam nevidí pridané benefity. Rozumie, že mnohí muži sa do komunity pridávajú s búrlivou históriou alebo s problémami s pornografiou, ale nevidí priamy súvis medzi liečbou závislosti či traumy z porna a vzdaním sa ejakulácie. Častejšie podľa nej muži utekajú k pornu z rôznych dôvodov a práve riešenie týchto príčin dokáže plnohodnotne pomôcť.

No muži, ktorí sú v subreddite aktívni, veria, že semeno je zdrojom mužskej energie. Nazývajú ho chi a teória vychádza z učenia starých taoistov. Nadmernú ejakuláciu kedysi v čínskych dynastiách považovali za dôvod rôznych ochorení, no vtedajšia filozofia zahŕňala aj životosprávu: cvičenie, jedálny lístok a pravidelné meditácie dokázali spolu s obmedzením ejakulácie úplne zmeniť život muža. Dnešní antiejakulisti však neriešia až tak tieto ostatné aspekty. Napriek tomu vraj evidujú veľké výhody.

Semeno ako zdroj duševnej pohody a fyzického zdravia

Podľa aktívnych používateľov subredditu je zoznam výhod veľmi lákavý: hlásia, že už nemajú depresívne nálady, úzkostné stavy a iné duševné ťažkosti, vraj majú žiarivú pleť aj žiarivé oči a najmä sú so životom veľmi spokojní. „Semeno zadržiavam už viac ako 400 dní. Z malého bojazlivého chlapca s najhorším nastavením mysle sa stal boh, ktorý priťahuje do svojho života všetko, po čom túži,“ píše jeden z používateľov.

„Moja myseľ sa veľmi zmenila. Moje telo je silnejšie a krajšie, lepšie voniam,“ hovorí ďalší. Vraj z neho vyžaruje energia, ktorá je príjemná pre neho aj pre ľudí v jeho okolí. Iní zas opisujú, že po vytrvalom odriekaní si (niekoľko mesiacov) majú stavy ako po psychedelických hubách, majú jasnejšie vnímanie reality a cítia sa uvoľnene.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Pokiaľ ide o techniku zadržiavania, názory sa líšia. Niektorí muži si to „zjednodušia“ tým, že sa sexuálnych aktivít jednoducho zrieknu. Iní tesne pred orgazmom semeno zadržia stlačením hrádze, ktoré sa vraj potom absorbuje späť do tela. Hoci sex a orgazmus nie sú také intenzívne ako predtým, celkové zlepšenie kvality života im za to vraj stojí.

Domov
Zdieľať
Diskusia