Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2021, 13:44
Čas čítania 1:03
Tímea Krauszová

Svojej 14-ročnej dcére vymazala instagramový účet s 1,7 milióna followerov. Nechcela, aby stratila samu seba

Svojej 14-ročnej dcére vymazala instagramový účet s 1,7 milióna followerov. Nechcela, aby stratila samu seba
Zdroj: Pexels/Tofros/volně k užití
OSOBNOSTI INFLUENCERI
Uložiť Uložené

Beztak je dosť ťažké zistiť, kým vlastne si, keď máš 14. Keď si dva milióny ľudí, ktorých si v živote nestretol, myslia, že ťa poznajú, je to ešte nebezpečnejšie, argumentuje matka influencerky.

Fernanda Rocha Kanner, známa aj ako Nina Rios, je brazílska influencerka s veľmi známou dcérou Valentínou. Tej sa na Instagrame donedávna veľmi darilo, až kým jej účet matka nevymazala – okrem fotiek tak prišla aj o 1,7 milióna fanúšikov.

Rocha Kanner pre magazín Fantastico povedala, že to bol radikálny, ale nevyhnutný krok. Sociálne siete ako Instagram a Tiktok považuje matka 14-ročnej Valentíny za nezdravé. Vymazanie malo byť pre dievča lekciou o životných hodnotách.

Instagram nie je zdravý pre rozvoj tínedžerky

„Beztak je dosť ťažké zistiť, kým vlastne si, keď máš 14. Keď si dva milióny ľudí, ktorých si v živote nestretol, myslia, že ťa poznajú, je to ešte nebezpečnejšie,“ argumentuje matka influencerky. „Je ľahšie stratiť samu seba.“ Podľa ženy nie je zdravé ani pre dospelých ľudí, aby trávili tak veľa času na sociálnych sieťach a vytvorili si akúsi persónu.

Pretože to, čo online prezentujeme, nie sme v skutočnosti my, argumentuje ďalej. Ovplyvňuje nás totiž spätná väzba v podobe lajkov a komentárov, myslí si. 

Domov
Zdieľať
Diskusia